ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Νοσοκομείο Πάφου μετά από λιποθυμία ο Βέργας

Ο τέως δήμαρχος Πάφου σωριάστηκε στο πάτωμα κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του

ΚΥΠΕ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μεταφέρθηκε ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πάφου, όπου αντεξεταζόταν από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων Φειδία Σαρίκα, Βάσο Βασιλείου και Ευστάθιο Ευσταθίου, και αντεξεταζόταν από τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλή.

Και ενώ η διαδικασία αυτή βρισκόταν στα αρχικά στάδια, ο κ. Βέργας έδειξε να ταλανίζεται και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Η αίθουσα του δικαστηρίου εκκενώθηκε αμέσως και γιατροί που ήταν επιτόπου έδωσαν στον Σάββα Βέργα τις πρώτες βοήθειες, ενώ από την πρώτη στιγμή κλήθηκε ασθενοφόρο, που μετέφερε τον τέως δήμαρχο Πάφου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η επέμβαση του βοηθού δικαστηρίου ήταν άμεση και βοήθησε τα μέγιστα. Άμεση ήταν και η επέμβαση του ιατρού Δρ Ευστάθιου Ευσταθίου, 3ου κατηγορουμένου, ο οποίος έσπευσε προς το μέρος του τέως δημάρχου Πάφου για να βοηθήσει, αλλά και του 4ου κατηγορούμενου ιατρού Βάσου Βασιλείου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με την αντεξέταση του Σάββα Βέργα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα, δικηγόρο Κρις Τριανταφυλλίδη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου η υπόθεση ΣΑΠΑ, με τον τέως δήμαρχο Πάφου να παραδέχεται ότι δεν ήταν μπροστά σε οποιαδήποτε ενέργεια έκανε ο κ. Σαρίκας, αλλά ό,τι γνώριζε ήταν από τον Ε. Μαλληκίδη, τέως γενικό διευθυντή του ΣΑΠΑ.

Συγκεκριμένα, «ο Μαλληκίδης όταν με προσέγγισε, μου ανέφερε ότι ο τότε δήμαρχος Πάφου Φ. Σαρίκας, είχε κάνει κάποιες ενέργειες για να πεισθώ να κάνω και εγώ» σημείωσε ο κ. Βέργας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αναφορές του Κυριάκου Χρυσοχόου της εταιρείας NEMESIS, ο οποίος τον επισκέφτηκε μετά την εκλογή του στη δημαρχία της Πάφου, λέγοντάς του ότι δεν θα ήταν μόνος, αλλά ότι θα είχε τη στήριξη της ΕΔΕΚ και συγκεκριμένα από τον Φ. Σαρίκα και τον Β. Δημητρίου.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης στην αντεξέτασή του αναφέρθηκε στις αρχικές τοποθετήσεις του Σ. Βέργα τότε που αρνείτο κάθε ανάμειξη με την υπόθεση, λέγοντας πως ο Βέργας τόσο στις ανακριτικές αρχές όσο και δημόσια είχε δηλώσει αθώος.

Ο Σ. Βέργας ερωτηθείς, ανέφερε ότι οι σχέσεις του με τον Φ. Σαρίκα ήταν καλές πέρα από την περίοδο που και οι δύο τους ήταν υποψήφιοι για τη Δημαρχία της Πάφου, σημειώνοντας παράλληλα πως τα περισσότερα προβλήματα, τα είχε με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την εκλογή του, και όχι με τον Φ. Σαρίκα.

«Δύσκολες οι συνθήκες κράτησής μου»
Αποτέλεσμα της ομολογίας Βέργα, σημείωσε ο κ. Τριαναταφυλλίδης, ήταν η απόσυρση κατηγοριών από την κατηγορούσα Αρχή με μεγαλύτερες ποινές, αλλά και η κράτησή του σε χώρο προστασίας μαρτύρων, με τον κ. Βέργα να απαντά αρνητικά, τονίζοντας πως οι συνθήκες της κράτησής του δεν είναι οι καλύτερες και ότι στο χώρο προστασίας μαρτύρων μεταφέρθηκε μετά την απειλή που δέχτηκε από πρόσωπο εκτός των Κεντρικών Φυλακών.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπέβαλε τη θέση ότι η μαρτυρία Σ. Βέργα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή διότι ενήργησε αντίθετα από τον λόγο της εκλογής του, απέδειξε ανεντιμότητα και δεύτερον επειδή «ενώ αρχικά έλεγε Α, άλλαξε το παραμύθι και είπε Β».

Ο Σάββας Βέργας είπε πως έκρινε πως ήταν έντιμο να βοηθήσει να αποδοθεί η δικαιοσύνη και πως καταδίκασε τον εαυτό του χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Μετά την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του συνηγόρου υπεράσπισης του Φ. Σαρίκα συνεχίζεται η αντεξέταση Σ. Βέργα από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή, 5ου κατηγορουμένου, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής ρώτησε τον μάρτυρα αν υπάρχει εργολάβος του ΣΑΠΑ από τον οποίο δεν πήρε μίζες, με τον Σ. Βέργα να απαντά ότι στη θεληματική του κατάθεση ανέφερε και τα ονόματα των εργολάβων, αλλά και τα ποσά που πήρε απ’ αυτούς.

Ο Βέργας, απαντώντας σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή, κατά πόσο είναι ήσυχος με τη συνείδησή του, είπε πως είναι ο πρώτος πολιτικός ίσως σ’ αυτόν τον τόπο που καταδίκασε τον εαυτό του. Τους πρώτους μήνες εγκλεισμού μου, είπε ο Σ. Βέργας, υπέφερα πολύ και έκανα την αυτοκριτική μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση