ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χωρίς λεωφορεία μέχρι νεωτέρας η Λάρνακα

Σε επ' αόριστον απεργία κατέρχονται οι οδηγοί της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε επ' αόριστον απεργία κατέρχονται οι οδηγοί της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων», μετά από χθεσινή απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση στη Λάρνακα, μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι απεργούν από την περασμένη Δευτέρα, λόγω της μη επαναφοράς της συλλογικής τους σύμβασης.

Δημητριάδης: Καμία μισθολογική αύξηση λόγω νόμου 
«Ο νόμος δεν επιτρέπει την παραχώρηση μισθολογικών αυξήσεων στους εργαζομένους της εταιρείας Ζήνων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο επεσήμανε ότι ο νόμος που βρίσκεται σε ισχύ και ρυθμίζει τις απολαβές των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφορά, βάσει γνωμάτευσης του γενικού εισαγγελέα και τους εργαζομένους οργανισμών που επιδοτούνται από το κράτος, πέραν του 50%».

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως τα έσοδα της εταιρείας Ζήνων προέρχονται κατά 90% από κρατική επιδότηση και υπέδειξε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η επιδότηση η εταιρεία θα είχε κλείσει από καιρό.

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε, επίσης, πως ενώ όλοι οι μισθοί είναι παγωμένοι, δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να ζητούν αυξήσεις και να προβαίνουν σε ενέργειες που ταλαιπωρούν το κοινό.

Παίρνει σειρά η Λεμεσός
«Το θέμα που δημιουργήθηκε με τις μισθολογικές αυξήσεις στην εταιρεία Ζήνων φαίνεται ότι θα προκύψει τις επόμενες μέρες και στην εταιρεία λεωφορείων ΑΜΕΛ στη Λεμεσό» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών Αντώνης Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Εργασίας, η Βουλή θα αναλάβει πρωτοβουλία, με στόχο να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, είπε, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του, ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα των Δημόσιων Συγκοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου τρέχουμε στον πιο διασκεδαστικό αγώνα δρόμου
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ