ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Δραματική μείωση στο γάλα που εξάγεται στην Τουρκία

Η πτώση του τουρισμού στη γείτονα χώρα επηρέασε τις εξαγωγές αναφέρει η εφημερίδα Χαβαντίς

ΚΥΠΕ

Δραματική είναι η μείωση εξαγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από το ψευδροκράτος στην Τουρκία καθώς η πτώση στις κρατήσεις λόγω της κρίσης στις ρωσοτουρκικές σχέσεις και τις επιθέσεις στην περιοχή Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης, έχουν αρνητικές επιδράσεις και στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Χαβαντίς, η κρίση στον τουριστικό τομέα στην Τουρκία έχει επιδράσει κυρίως στα προϊόντα που παράγονται στο ψευδοκράτος με προορισμό τουριστικές εγκαταστάσεις εκεί. Περίπου το 50% της παραγωγής γάλακτος στα κατεχόμενα, προστίθεται, προορίζονταν για την Τουρκία, ενώ μειώθηκε η ζήτηση και για το κατσικίσιο γάλα. Δεκάδες τόνοι γάλακτος έχουν μείνει στα αζήτητα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η συνεργατική εταιρεία γάλακτος σε μια προσπάθεια να απορροφήσει περισσότερη αδιάθετη ποσότητα αύξησε από 65 σε 80 τους τόνους γάλακτος που επεξεργάζεται αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό, αναφέρεται, αφού πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση. Η Χαβαντίς αναφέρεται στην περίπτωση κτηνοτρόφου στο χωριό Νικήτα που παράγει κατσικίσιο γάλα ο οποίος άδειασε 4 τόνους γάλακτος στο δρόμο σε μια προσπάθεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο “πρόεδρος” των “κτηνοτρόφων”, Μουσταφά Ναϊμολουγλαρί δήλωσε ότι 50-60 τόνοι κατσικίσιου γάλακτος ημερησίως στα κατεχόμενα δεν μπορεί να πωληθεί και λόγω της κατάστασης στην Τουρκία και των επιπτώσεων στον τουρισμό εδώ και 15 ημέρες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές από το ψευδοκράτος. Σημείωσε δε ότι στο τρέχον διάστημα τα σχολεία στα κατεχόμενα είναι κλειστά λόγω ενδιάμεσων διακοπών ενώ και τα ξενοδοχεία είναι άδεια, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καταναλωθεί η αδιάθετη ποσότητα κατσικίσιου γάλακτος ούτε στο εσωτερικό. Ευχήθηκε δε σύντομα να ληφθούν μέτρα και από τους παραγωγούς και από το αρμόδιο “υπουργείο”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση