ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζεύγος Ορφανίδη: Γλίτωσαν την φυλάκιση με 3.000 ευρώ

Στον επιχειρηματία και τη σύζυγό του επιβλήθηκε πρόστιμο για τις ακάλυπτες επιταγές

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πρώην μεγαλομέτοχο των υπεραγορών Ορφανίδης Χρήστο Ορφανίδη και 1.000 ευρώ στη σύζυγό του Χαρίκλεια.

Το δικαστήριο έκρινε πως οι μετριαστικοί παράγοντες που λήφθηκαν υπόψην ήταν αρκετοί ώστε να μην επιβληθεί ποινή φυλάκισης σε σχέση με το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι.

Το Εφετείο σχολίασε πως κατά τη λήψη της απόφασης για επιβολή ποινής η οποία θα μπορούσε να ήταν μέχρι και τρία χρόνια φυλάκιση ή 10 χιλ. ευρώ πρόστιμο, λήφθηκαν υπόψη παράγοντες όπως το γεγονός πως πλήρωσαν από δικούς τους λογαριασμούς το ποσό που αφορούσαν οι ακάλυπτες επιταγές της συγκεκριμένης υπόθεσης, το λευκό τους ποινικό μητρώο και τις προσωπικές τους συνθήκες.

Συγκεκριμένα για τον Χρίστο Ορφανίδη λήφθηκαν υπόψη προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και για την Χαρίκλεια Ορφανίδου το κοινωνικό έργο που είχε επιτελέσει στο παρελθόν. Το Εφετείο σχολίασε πως ανκαι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται ποινή στερητική της ελευθερίας, εντούτοις το σύνηθες δεν αποτελεί τον άκαμπτο κανόνα. 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση