ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε νέες έρευνες καλεί η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Άσσιας

Εξέδωσαν ανακοίνωση για τα όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με μια λιτή ανακοίνωση αντιδρούν στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη μετακίνηση λειψάνων, οι συγγενείς αγνοουμένων της Άσσιας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι:

«Με αναπτερωμένες ελπίδες πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες μέρες από τον τύπο και τον Επίτροπο Προεδρίας, κ. Φώτη Φωτίου, ότι στη ΔΕΑ κατατέθηκε μαρτυρία που αφορά το χώρο όπου οι κατοχικές δυνάμεις είχαν μετακινήσει τα λείψανα των δικών μας οι οποίοι, ενώ τελούσαν υπό αιχμαλωσία, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ και θάφτηκαν αρχικά στην περιοχή Ορνίθι, για να μεταφερθούν στη συνέχεια αλλού, με σκοπό την εξαφάνιση των τεκμηρίων του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Καλούμε τη ΔΕΑ όπως κατά τη σημερινή της τακτική συνεδρίαση να αποφασίσει την άμεση αποστολή συνεργείων για την έναρξη ερευνών/ανασκαφών προς επιβεβαίωση της ύπαρξης του ομαδικού τάφου.

Αναμένουμε επίσης ότι αν οι έρευνες ευοδωθούν, τα ευρήματα θα προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση για ταυτοποίηση, ώστε τα λείψανα να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό στις οικογένειές τους που εδώ και δυο χρόνια αναγκάζονται από τις περιστάσεις να κηδεύσουν ελάχιστα οστά ή συνεχίζουν να κουβαλούν τον μαρτυρικό σταυρό της αγωνιώδους προσμονής της ανεύρεσης των μετακινημένων λειψάνων των δικών τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου τρέχουμε στον πιο διασκεδαστικό αγώνα δρόμου
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ