ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Κατεχόμενα: Μισθοί «γιόκ» για τους «δημόσιους»

Λόγω της μη καταβολής οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σήμερα αναμένετο να καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα να πληρωθούν οι «δημόσιοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με το «υπουργείο» δημοσιονομικών που με ανακοίνωσή του παραδέχθηκε πως υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης στις πληρωμές μισθών και συντάξεων λόγω της μη καταβολής οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία, αφού το νέο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους δεν έχει ακόμη υπογραφεί εξαιτίας της κρίσης στο θέμα της διαχείρισης του νερού.

Με χθεσινή του ανακοίνωση το «υπουργείο» δημοσιονομικών σημείωσε πως οι καταβολές συντάξεων και μισθών για το Φεβρουάριο θα γίνουν από «εγχώριες πηγές», καθώς η Τουρκία δεν έχει μεταφέρει χρήματα φέτος. Οι συντάξεις θα καταβληθούν σήμερα και οι εργασίες για να καταβληθούν οι μισθοί τη Δευτέρα χωρίς περικοπές, συνεχίζονται, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο ΓΓ του «συγκυβερνώντος» κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ντουρσούν Ογούζ είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι η «κυβέρνηση» αντιμετώπιζε δυσκολία στις πληρωμές, λόγω της μη συμφωνίας στο θέμα του νερού και της μη υπογραφής του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου με την Τουρκία που θα έδιδε τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος. «Το ΚΕΕ δεν θα παίζει το παιχνίδι με τις τρεις μαϊμούδες. Εμείς ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να υπογράψει το πρωτόκολλο», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση