ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Μισθοί «γιόκ» για τους «δημόσιους»

Λόγω της μη καταβολής οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία

ΚΥΠΕ

Σήμερα αναμένετο να καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα να πληρωθούν οι «δημόσιοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με το «υπουργείο» δημοσιονομικών που με ανακοίνωσή του παραδέχθηκε πως υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης στις πληρωμές μισθών και συντάξεων λόγω της μη καταβολής οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία, αφού το νέο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους δεν έχει ακόμη υπογραφεί εξαιτίας της κρίσης στο θέμα της διαχείρισης του νερού.

Με χθεσινή του ανακοίνωση το «υπουργείο» δημοσιονομικών σημείωσε πως οι καταβολές συντάξεων και μισθών για το Φεβρουάριο θα γίνουν από «εγχώριες πηγές», καθώς η Τουρκία δεν έχει μεταφέρει χρήματα φέτος. Οι συντάξεις θα καταβληθούν σήμερα και οι εργασίες για να καταβληθούν οι μισθοί τη Δευτέρα χωρίς περικοπές, συνεχίζονται, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο ΓΓ του «συγκυβερνώντος» κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ντουρσούν Ογούζ είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι η «κυβέρνηση» αντιμετώπιζε δυσκολία στις πληρωμές, λόγω της μη συμφωνίας στο θέμα του νερού και της μη υπογραφής του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου με την Τουρκία που θα έδιδε τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος. «Το ΚΕΕ δεν θα παίζει το παιχνίδι με τις τρεις μαϊμούδες. Εμείς ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να υπογράψει το πρωτόκολλο», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Στις 5 Οκτωβρίου, στην 20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα περπατήσουμε μαζί για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο του μαστού ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ