ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκτώ μέρες κράτηση για τον 80χρονο

Παραδέχτηκε ότι διέπραξε τη δολοφονία

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Γιάγκου Κατσαρή, 80 χρόνων από τα Περβόλια για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης, παράνομης μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και παράνομης μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 3 Μαρτίου 2016 στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του θύματος είπε στην Αστυνομία πως ενώ η ίδια βρισκόταν μέσα στο σπίτι άκουσε το θύμα και τον ύποπτο να λογομαχούν έξω από αυτό.

Πρόσθεσε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε ένα πυροβολισμό, βγήκε έξω και είδε το θύμα στο έδαφος, στο σημείο όπου εντοπίστηκε από την Αστυνομία και τον ύποπτο να στέκεται από πάνω της κρατώντας στο χέρι του ένα πιστόλι. Στη συνέχεια είδε τον 80χρονο να πυροβολεί το θύμα ακόμη δύο φορές.

Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχεται την διάπραξη των αδικημάτων, ενώ με δικαστικό ένταλμα σύλληψης συνελήφθηκε και όταν του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο αυτός απάντησε «αφού παραδέχομαι ότι έκαμα το έγκλημα».

Ο ύποπτος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι πήγε στο σπίτι του θύματος και επειδή η 77χρονη δεν τον ήθελε να πηγαίνει εκεί, του επιτέθηκε και τον κτύπησε με κάλυμμα καλάθου, με αποτέλεσμα αυτός να θυμώσει, να ανασύρει περίστροφο από την τσέπη του και να την πυροβολήσει τρεις φορές στο στήθος.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο και αναμένεται να ληφθούν 40 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, από τους νοσηλευτές και άλλο ιατρικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θύμα και από γείτονες του θύματος και του υπόπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση