ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τιμωρητικές αποσπάσεις στο Δημόσιο ενώπιον της Βουλής

Πληροφορίες για εκδικητικές αποσπάσεις από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο

ΚΥΠΕ

Θέμα ατεκμηρίωτης και τιμωρητικής απόσπασης προσωπικού από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, εξέτασε σήμερα η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής.

Οπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού, ο οποίος μαζί με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Φύτο Κωνσταντίνου ενέγραψε το θέμα, οι ίδιοι έγιναν δέκτες πληροφοριών ότι με τρόπο ατεκμηρίωτο και ενδεχομένως εκδικητικό επίκεινται αποσπάσεις από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο σε άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Δαμιανού είπε αρχικά ότι δεν είναι ενάντια στην εναλλαξιμότητα υπό την προϋπόθεση ότι δεν γίνεται κατά τρόπο τιμωρητικό ή για να βολευτούν κάποιοι. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η ενδεδειγμένη νόμιμη διαδικασία ακολουθήθηκε για τις αποσπάσεις, ούτε η συμμετοχή του προσωπικού ή της συντεχνίας υπήρχε αλλά ούτε τεκμηρίωση για την ανάγκη μετακίνησης των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Οπως ανέφερε στη συνέχεια, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε πριν δύο μέρες -όταν εγγράφηκε το θέμα στη Βουλή- από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας να παγοποιηθούν οι αποσπάσεις και να εξετάσει την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως ο αρχικός κατάλογος των μετακινήσεων ήταν για 15 άτομα αλλά στην πορεία μειώθηκαν στα 12. “Εμείς θεωρούμε ότι αυτά τα θέματα πρέπει να κρίνονται μακριά από τις όποιες πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα χωρίς να τιμωρούνται οι υπάλληλοι”, είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση