ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς Ν. Υπηρεσία η αγορά των ελικοπτέρων και η Γιωρκάτζη

Σε περαιτέρω έρευνα του φακέλου προσανατολίζεται η Επιτροπή Άμυνας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε ξεσκόνισμα του φακέλου αγοράς των πέντε ελικοπτέρων, τρία της ΕΦ και δυο της Αστυνομίας, θα προχωρήσει η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής η οποίας το 2008 είχε αποδεσμεύσει τα σχετικά κονδύλια σε ότι αφορά την αγορά των πτητικών μέσων του στρατού. Ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής τα οποία θα συνέλθουν για να αποφασίσουν το τι μέλει γενέσθαι με τις καταγγελίες που έχουν διατυπώσει δημοσίως ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου Ανδρέας Χασαπόπουλος εναντίον της πρώην Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Από πηγές της Επιτροπής Άμυνας αφήνεται να διαρρεύσει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο σχετικός φάκελος να παραπεμφθεί στην Νομική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η προσοχή επικεντρώνεται κυρίως στα όσα αναφέρουν οι κ. Μιχαηλίδης και Χασαπόπουλος και αφορούν την πρώην Ελέγκτρια. Συγκεκριμένα θεωρούν ότι η στάση της κ. Γιωρκάτζη ενώπιον την Επιτροπής Άμυνας όταν συζητείτο η αποδέσμευση των κονδυλίων για αγορά των ελικοπτέρων της ΕΦ ήταν παραπλανητική και ότι απέκρυψε στοιχεία από έρευνα που είχε γίνει από τον Ανδρέα Χασαπόπουλο.

Η δεύτερη επιλογή που υπάρχει είναι η Ολομέλεια της Βουλής να ξεκινήσει δική της έρευνας για τα όσα καταλογίζονται στην πρώην Ελέγκτρια. Αυτό που για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο είναι αν η Βουλή ασχοληθεί με τις σαφέστατες αιχμές που αφήνονται ότι στην αγορά των πέντε ελικοπτέρων υπήρξαν μίζες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση