ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε εγρήγορση η εξέταση της υπόθεσης ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ

Οι καταθέσεις επεκτείνονται και στις τέσσερις τουλάχιστον επαρχίες

ΚΥΠΕ

Οι έρευνες της ανακριτικής ομάδας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την σοβαρότατη, πολυεπίπεδη και πολύπλοκη υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κόσιη.

Οι καταθέσεις επεκτείνονται και στις τέσσερις τουλάχιστον επαρχίες , την Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Έχουν εντοπιστεί νέα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται και καθημερινά διεξάγονται έρευνες προς διαλεύκανση της υπόθεσης. Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από υπαλλήλους της εταιρείας Helector , από υπαλλήλους του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, από τα Διοικητικά Συμβούλια της Λάρνακας όσο και της Πάφου και από άλλες Κυβερνητικές υπηρεσίες.

Επίσης σύμφωνα με την Αστυνομία θα κληθούν πρόσωπα για ανάκριση που φαίνεται ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια και αφορούν ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΑ Κόσιης και έχουν άμεση σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα , ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από άτομα που σχετίζονται με τα έγγραφα που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Μέχρι στιγμής εκδόθηκαν δύο διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων, για τους υπόπτους 1-8 τα οποία αξιολογούνται. Αναμένεται όμως η έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων των Imad Baqleh και του Δημήτριου Γιαννακόπουλου, ενώ διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων θα εκδοθούν και για τις εταιρείες που φαίνονται ότι είναι στο όνομα κάποιων από τους υπόπτους.

Επιπρόσθετα οι ανακριτικές αρχές θα προχωρήσουν στην επιθεώρηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε σχέση με τις υποδείξεις σκηνών.

Στο μεταξύ ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν αύριο οι 10 ύποπτοι για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση