ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραλίμνι: Νυκτοβάτες έκλεψαν εξοπλισμό καταδύσεων αξίας 64.000 ευρώ

Καμένα εντοπίστηκαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες

ΚΥΠΕ

Εξοπλισμός καταδύσεων και άλλα όργανα αξίας 64 και πλέον χιλιάδων ευρώ κλάπηκαν από κατάστημα στο Παραλίμνι ιδιοκτησίας γυναίκας από τη Ρωσία, μόνιμης κατοίκου Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ρωσίδα μόνιμη κάτοικος Κύπρου, ιδιοκτήτρια σχολής καταδύσεων που βρίσκεται στην Αγία Νάπα κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι μεταξύ των ημερομηνιών 27-28 Μαρτίου 2016 και μεταξύ των ωρών δέκα το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου με 07.00 σήμερα το πρωί, άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το κατάστημά της και έκλεψαν μεταξύ άλλων διπλούς κυλίνδρους οξυγόνου με σωσίβια και ρυθμιστές πίεσης, 20 ρυθμιστές πίεσης, 50 σωσίβια, 100 στολές κατάδυσης, 50 ζεύγη πέδιλα, 50 ζεύγη μπότες καταδύσεως, μια τηλεόραση, ένα φανάρι κατάδυσης, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή χεριού, ένα φορητό κομπρεσόρο, 4 φορητά κομπιούτερ κατάδυσης χεριού, 78 κυλίνδρους οξυγόνου, ρυθμιστές πίεσης και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η αξία των κλαπέντων υπολογίζεται στις 64.200 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου επισκέφτηκαν το κατάστημα και από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι δράστες παραβίασαν συνολικά τρεις αλουμινένιες πόρτες του υποστατικού με αιχμηρό αντικείμενο.

Ακολούθως, οι δράστες φόρτωσαν τα κλοπιμαία σε δύο αυτοκίνητα της ιδιοκτήτριας του καταστήματος και σε ρυμουλκούμενη καρότσα, τα κλειδιά των οποίων είχαν εντοπίσει μέσα στο κατάστημα.

Η σκηνή δακτυλοσκοπήθηκε από την Αστυνομία ενώ λήφθηκαν αποτυπώματα, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκαν σήμερα καμένα από άντρες των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, στο έδαφος των Βάσεων, στο Δασάκι της Άχνας. Η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας διερευνά υπόθεση εμπρησμού των δύο αυτοκινήτων.

Το κατάστημα δεν διαθέτει ασφάλεια έναντι κλοπής, ενώ στον χώρο δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση