ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντολή Ακιντζί για σχηματισμό «κυβέρνησης» συνασπισμού στα κατεχόμενα

Ένα χρόνο μετά την ανάδειξη του ως ηγέτης θα δώσει εντολή για σχηματισμό «κυβέρνησης»

Kathimerini.gr

Σχεδόν ένα χρόνο από την ανάδειξή του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας ο φιλοαριστερός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, θα δώσει εντολή για σχηματισμό «κυβέρνησης» συνασπισμού στα κατεχόμενα, στα κόμματα της δεξιάς, Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ), τα οποία πέρσι είχαν αντιταχθεί στην εκλογή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκοκυπριακού Τύπου ο Ακιντζί έδωσε εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον αρχηγό του ΚΕΕ, Χιουσείν Όζγκιουργκιουν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την σύνθεσή της την Δευτέρα.

Μεταξύ των δύο κομμάτων της δεξιάς γίνεται σκληρό παζάρι για τα «υπουργεία», τα οποία διαχειρίζονται σημαντικά κονδύλια.

Στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος επικρατεί κλίμα ικανοποίησης και, όπως όλα δείχνουν, εξασφαλίζει τα χαρτοφυλάκια του «Υπουργείου Οικονομικών», «Υπουργείου Εθνικής Παιδείας» και «Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων». Στην «βουλή» εκπροσωπείται με 5 έδρες.

Στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είναι κοντά στο να «κλειδώσει» το «Υπουργείο Εξωτερικών».

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία ενδέχεται να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ Ντέιλι Νιούς» ο Ακιντζί είπε ότι, παρόλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα για επίλυση του Κυπριακού εντός του 2016. "Τόσο εγώ όσο και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης έχουμε εκφράσει την πεποίθησή μας ότι αυτό είναι εφικτό, ωστόσο δεν μπορούμε να περιμένουμε να συμβεί από μόνο του σε σύντομο χρονικό διάστημα", ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων για την έναρξη της συζήτησης των δύο κεφαλαίων που έχουν απομείνει και αφορούν στο εδαφικό, και τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση