ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γενικός Ελεγκτής: Βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιο του Λώλου

Θα ζητηθεί η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα τονίζει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε ότι όντως εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ σήμερα το Συμβόλαιο του Θεοφάνη Λώλου για το ΧΥΤΥ Λεμεσού.

Μιλώντας στο «Πρωϊνό Δρομολόγιο» ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι πριν από δύο με τρεις εβδομάδες συζήτησαν με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο το θέμα της διακοπής του συμβολαίου του Θεοφάνη Λώλου.

Η συζήτηση διευκρίνισε έγινε μετά από την έκδοση εναντίον του Λώλου του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και προτού ακόμα ακουστεί ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει δώσει μίζες.

Ανέφερε ότι με τον Σωκράτη Χάσικο αποφάσισαν τότε να περιμένουν να έλθει ο Θεοφάνης Λώλος στην Κύπρο, να ακούσουν τι έχει να πει και αναλόγως να αξιολογήσουν.

Θέση της ελεγκτικής υπηρεσίας είπε είναι ότι το κράτος έχει κάποιο σύμβουλο, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει δώσει μίζες για να πάρει κάποιο συμβόλαιο.

Αυτό, τόνισε ευθέως, θέτει θέμα εγκυρότητας του συμβολαίου του κ. Λώλου.

Ως εκ τούτου, είπε, το θέμα θα επανεξεταστεί και θα ζητηθεί η γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Οι ανακριτικές Αρχές αποφασίζουν σήμερα, σε συνεννόηση με τον γενικό εισαγγελέα, για τις επόμενες κινήσεις τους, σε σχέση με το σκάνδαλο των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ.

Οι ανακριτές θα κινηθούν και βάσει της νέας κατάθεσης του διευθυντή της εταιρείας Εnviroplan, Θεοφάνη Λώλου, ο οποίος ενέπλεξε στο σκάνδαλο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Χελέκτωρ, Λεωνίδα Μπόμπολα.

Σήμερα, ο κ. Μπόμπολας θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στην Αθήνα για εξέταση του αιτήματος των κυπριακών Αρχών για έκδοσή του στην Κύπρο.

Στην πρώτη του κατάθεση, ο Θεοφάνης Λώλος ενέπλεξε στην υπόθεση και τους Βενιζέλο Ζαννέτο και Ανδρέα Κοκκινίδη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση