ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους δεκατρείς η λίστα για ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ

Κατηγορούμενος και ο Θεοφάνης Λώλος για τον οποίο καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Η προσθήκη του Θεοφάνη Λώλου διευθυντής της εταιρείας ENVIROPLAN στα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 26 Απριλίου δεν αποτελεί έκπληξη μιας και όλες οι ενδείξεις που υπήρχαν από την περασμένη Παρασκευή που τέθηκε στην διάθεση των ανακριτών ήταν ότι στο τέλος της ημέρας ο ελλαδίτης επιχειρηματίας δεν κόμισε στοιχεία που να του επιτρέψουν να μετατραπεί σε μάρτυρας κατηγορίας όπως συνέβη με τους Ιωάννη Κοκότση και Αθανάσιο Κατρή.

Παρά τα όσα λέχθηκαν υπό μορφή πληροφοριών τις προηγούμενες μέρες ο Λώλος ή δεν είχε ή δεν έδωσε πληροφορίες για άλλα πρόσωπα εκτός από τον Βενιζέλο Ζανέτο και τις 25 χιλιάδες ευρώ προς ενίσχυση των κομματικών του ταμείων όπως διατείνεται το ΑΚΕΛ.

Μοναδική «παραφωνία» στην εικόνα που έχει σχηματιστεί μια αινιγματική δήλωση του συνηγόρου του Θεοφάνη Λώλου Κρις Τριανταφυλλίδη ότι ο πελάτης του έχει άσσους στο μανίκι. Ο κ. Τριανταφυλλίδης ερωτηθείς σχετικά έκανε λόγο για πρώτη φάση της κατάθεσης Λώλου όπου είπε πολλά κατά τον ίδιο συμπληρώνοντας με νόημα ότι έπεται και συνέχεια.

Ο Λώλος όπως ήταν αναμενόμενο παρουσιάσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου με βάση την συνήθη διαδικασία καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση εναντίον του. Το δικαστήριο όρισε εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να διασφαλισθεί η παρουσία του στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στις 26 Απριλίου.

Τότε μαζί με τους άλλους 12 της λίστας για το σκάνδαλο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες. Σε ότι αφορά τον Λώλο ο κ. Τριανταφυλλίδης πέρα από τα όσα άφησε να νοηθεί ότι ο πελάτης του έχει και άλλα να πει απέδωσε τα όσα καταλογίζονται στον διευθυντή της ENVIROPLAN σε πράξεις και εκβιασμούς που δεν είναι της ώρας να τύχουν σχολιασμού σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ο Ζανέτος άρχισε να θυμάται
Άγνωστο παραμένει επί του παρόντος το πώς θα διαχειριστεί η Νομική Υπηρεσία τον Βενιζέλο Ζανέτο στον οποίο ο Θεοφάνης Λώλος, όπως κατάθεσε ο ίδιος στους ανακριτές, έδωσε 25 χιλιάδες ευρώ για να τον βοηθήσει στην ανάθεση επίβλεψης έργου.

Και ενώ αρχικά ο Ζανέτος έδειχνε να μην συνεργάζεται με τις ανακριτικές, αυτό τουλάχιστον υποστήριζαν ανεπίσημες πηγές, στην συνέχεια φαίνεται να παραδέχεται ότι πήρε 25 χιλιάδες ευρώ οι οποίες κατάληξαν στα ταμεία του ΑΚΕΛ.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στο κρατικό ραδιόφωνο. Αυτό που δεν θυμάται ο κ. Ζανέτος κατά τον κ. Κυπριανού είναι τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου συμβάντος.

Οι ποινικοί ανακριτές λένε οι πληροφορίες συνεχίζουν την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν προκύψει προκειμένου να καταλήξουν σε αποφάσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση