ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 15 Μαίου θα δοθεί νερό στους «δήμους» Λευκωσίας απο τη Τουρκία

Από το φράγμα όπου συγκεντρώνεται το νερό από την Τουρκία θα δοθεί στη Λευκωσία

ΚΥΠΕ

Στις 15 Μαίου θα μπορεί να δοθεί νερό (από το φράγμα όπου συγκεντρώνεται το νερό από την Τουρκία) στους “δήμους” Λευκωσίας, Κιόνελι, Λαπήθου και Αμμοχώστου σύμφωνα με τον νέο “υπουργό” γεωργίας και φυσικών πόρων, Ναζίμ Τσαβούσογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε συνάντησή του σήμερα με την “ένωση” γεωργών ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι σε περίπτωση που η ¨ένωση” δήμων, που συνεδριάζει σήμερα, δώσει θετική απάντηση στο αν θα συμμετάσχουν ή όχι στο σύστημα διαχείρισης, θα μπορούν να δώσουν νερό στα μέσα Μαΐου στους προαναφερόμενους “δήμους”. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο έλεγχος του συστήματος συνεχίζεται και το νερό που έρχεται από την Τουρκία συγκεντρώνεται στο φράγμα στα Πάναγρα. Η διαδικασία για τον καθορισμό της τιμής του νερού, το προσωρινό πρωτόκολλο και το συμβόλαιο βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Οι έλεγχοι που γίνονται στις εγκαταστάσεις υποδομής έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 11 Μαίου, συμπλήρωσε. Ο καθορισμός της τιμής του νερού αναμένεται να γίνει εντός 8-10 ημερών, πρόσθεσε.

Η Χαβαντίς στο πρωτοσέλιδό της σήμερα δημοσιεύει φωτογραφία από το φράγμα στα Πάναγρα και γράφει ότι είναι γεμάτο αλλά η “χώρα” ξεραίνεται. Η ποσότητα του νερού στο φράγμα αναφέρεται, έχει φτάσει τα 11 εκ κ.μ σε επτά μήνες. Ο διευθυντής του έργου στο Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας, Γιουσούφ Σαχίν δήλωσε στην Χαβαντίς ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 98% ο έλεγχος του συστήματος διανομής για την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, την Μόρφου και το Ριζοκάρπασο. Για την Λευκωσία, συμπλήρωσε, δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα και το νερό μπορεί να δοθεί άμεσα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους για την διασφάλιση και διαχείριση του νερού έχει περάσει από την “βουλή” και έχει τεθεί σε ισχύ. Το σύστημα διανομής που κατασκεύασε το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας ως ο επιμελητής και διαχειριστής του έργου έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται προς το τέλος για τις “επαρχίες” Λευκωσίας, Κερύνειας, Μόρφου, Αμμοχώστου και Καρπασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση