ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στάση σιωπής από τον Κυαμίδη- «Πήρα χρηματικό ποσό ως δώρο»

Το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, , διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης και ο Βασκέν Σαχ-μπετεριάν, γιατρός στην ίδια κλινική συνελήφθησαν χθες και τέθηκαν υπό κράτηση σε σχέση με  τη διερευνώμενη υπόθεση χρηματισμού δημοσίων λειτουργών στον τομέα της Υγείας.

Με βάση την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, γιατροί του δημοσίου έστελναν ασθενείς σε συγκεκριμένο Ακουολογικό κέντρο της Λευκωσίας έναντι αμοιβής και τα αδικήματα φέρεται να διαπράττονταν από το 2008 μέχρι σήμερα.

Οι δύο ύποπτοι που κατηγορούνται για 8 αδικήματα, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησης τους, ενώ εκδόθηκε ακόμα ένα ένταλμα σύλληψης εναντίον γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απουσιάζει στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Κυαμίδης, ο οποίος κατηγορείται για τη λήψη μιζών υποστηρίζει πως είναι αθώος και αρνείται να απαντήσει σε όσα του καταλογούν, ενώ ο Βασκέν Σαχ-Μπετεριάν παραδέχθηκε πως έλαβε χρηματικό ποσό ως δώρο από τους ασθενείς του που έστελνε στο Ακουολογικό Κέντρο, σε τέσσερις περιπτώσεις.

Η σύλληψη του Κυαμίδη, έγινε στο χώρο στάθμευσης του εν λόγω ιατρικού κέντρου όπου συνελήφθη με φάκελο στα χέρια, ο οποίος περιείχε εξακόσια ευρώ σε σημαδεμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, οι μίζες που πήρε ο Κυαμίδης αγγίζουν τις 128 000 ευρώ, ενώ ο γιατρός φαίνεται να έλαβε 13 000 ευρώ σε μίζες.

Η αστυνομία ενέργησε τάχιστα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία που έγινε από το ακουολογικό κέντρο που έδινε τις μίζες στους γιατρούς.

Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι μετά την καταγγελία η Αστυνομία ενήργησε τάχιστα και υπήρξε το αποτέλεσμα με τη σύλληψη του πρώτου γιατρού

Στο πλαίσιο των εξετάσεων αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης, πρόσθεσε ο κύριος Αγγελίδης, θα ληφθούν καταθέσεις και θα γίνουν ανακρίσεις ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση

Επισημαίνοντας ότι ο τελικός λόγος ανήκει στο Δικαστήριο κάλεσε οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε στοιχεία ή πληροφορίες να τα δώσει στην Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου τρέχουμε στον πιο διασκεδαστικό αγώνα δρόμου
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ