ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη διοριστεί νέος Β.Γ.Ε κατά τον Κ. Κληρίδη

Υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνει διαβούλευση προηγουμένως του ιδίου με τον ΠτΔ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το θέμα διορισμού νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Κώστας Κληρίδης είπε ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη, ωστόσο όπως ο ίδιος αντιλήφθηκε δεν υπάρχει επί του παρόντος πρόθεση για άμεση πλήρωση αυτής της θέσης. Επί του ιδίου θέματος, ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι το θέμα διορισμού είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει «ότι προτού πληρωθεί – εάν πληρωθεί – η θέση αυτή, θα πρέπει να υπάρξει άμεση και σοβαρή διαβούλευση με τον Γενικό Εισαγγελέα».

Υπηρεσιακές οι σχέσεις με τον ΠτΔ
Ερωτηθείς για το επίπεδο σχέσεων του ιδίου με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Κώστας Κληρίδης υποστήριξε αν και υπήρξαν κάποια γεγονότα τα οποία δημιούργησαν μια αντιπαράθεση τα γεγονότα αυτά όπως είπε «δεν έχουν να παίξουν κανένα ρόλο και συνεχίζεται κανονικά η πλήρης και αγαστή συνεργασία»

Ο Κώστας Κληρίδης εκ της θέσεώς του όπως είπε αρνήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Δύσκολο το έργο της Ν. Υπηρεσίας
Ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε στον τεράστιο όγκο εργασίας που έχει η Νομική Υπηρεσία ένεκα των ερευνών για την κατάρρευση της οικονομίας το νομοτεχνικό έλεγχο των νομοθετημάτων ως απόρροια του μνημονίου σε συνδυασμό με το κεφάλαιο υποστελέχωσης της Υπηρεσίας. Αναφορικά με τις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας

ο κ. Κληρίδης δικαιολόγησε την ανυπομονησία του κόσμου, ο οποίος όπως είπε υπέστη τις συνέπειες. Ωστόσο, έκανε λόγο για δυσκολία στη στοιχειοθέτηση υποθέσεων, λόγος για τον οποίο έχει σημειωθεί καθυστέρηση στην απόδοση ευθυνών. Με αφορμή τα γεγονότα που αφορούσαν στις αναπομπές και αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι θα ήταν χρήσιμο η Βουλή των Αντιπροσώπων να έχει δικό της Νομικό Σύμβουλο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως τόνισε, είναι Νομικός Σύμβουλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της νομοθετικής. Για το θέμα που έχει προκύψει με τα δυο εντάλματα για τους Μπουλούτα και Φόρο, ο κ. Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες Αρχές θα κάνουν το παν, «ώστε να πετύχουμε τον στόχο της παρουσίασης, ενώπιον δικαστηρίων, ανθρώπων οι οποίοι, σύμφωνα με τη μαρτυρία την οποία έχουμε ή θα έχουμε συλλέξει, μπορούν να θεωρηθούν υπαίτιοι για κάποια αδικήματα».

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση