ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποινή «χάδι» στον 80χρονο για ανθρωποκτονία της συζύγου του

Έξι χρόνια φυλάκισης επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον Γιάγκο Κατσαρή

ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 6 χρόνων στον Γιάγκο Κατσαρή 80 ετών ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής σε έξι κατηγορίες με πιο σοβαρή αυτή της ανθρωποκτονίας της συζύγου του Ζωής Κατσαρή 77 ετών. Παραδέχθηκε ότι επέφερε με παράνομη πράξη το θάνατο της εν διαστάσει συζύγου του στις 3 Μαρτίου 2016 στο σπίτι του θύματος στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας.

Οι άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 80χρονος ήταν η παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και η παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναφέρθηκαν σήμερα στο Δικαστήριο από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής ο Κατσαρή ηλικίας 80 χρόνων διέμενε στη Λάρνακα, είναι συνταξιούχος του δημοσίου και ήταν σε διάσταση τα τελευταία δύο χρόνια με τη σύζυγο του Ζωή, λόγω οικονομικών διαφορών.

Το θύμα διέμενε σε σπίτι στα Περβόλια μαζί με την οικιακή της βοηθό. Οι προστριβές του ζεύγους ήταν συχνές και το θύμα εξέφραζε παράπονα εναντίον του κατηγορούμενου σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος ότι την απειλούσε και σε αρκετές περιπτώσεις χειροδίκησε εναντίον της.

Στις 3 Μαρτίου 2016 ο Κατσαρή έχοντας στην κατοχή του πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει έξι πλήρη φυσίγγια έφυγε από το σπίτι του στη Λάρνακα με το αυτοκίνητο του και γύρω στις 09.30 το πρωί έφτασε στο σπίτι του θύματος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όταν ο κατηγορούμενος έφτασε στο σπίτι του θύματος και ενώ βρισκόταν έξω από την καγκελόπορτα, βρέθηκε μπροστά στην 77χρονη που ήταν στην αυλή. Η επιμονή του 80χρονη να μπει στο σπίτι οδήγησε σε λογομαχία του ζεύγους και η γυναίκα προσπάθησε να αποτρέψει τον άνδρα να εισέλθει στην οικία.

Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από την οικιακή βοηθό η οποία βρισκόταν στο σπίτι αλλά ήταν σε οπτική επαφή με την αυλή. Κατά τη διάρκεια της λογομαχίας ο 80χρονος ανέσυρε από τη τσέπη του παντελονιού του το περίστροφο και σχεδόν εξ επαφής έριξε κατά της 77χρονης με πυροβολισμούς, τρεις από τους οποίους έπληξαν τη γυναίκα στο θώρακα.

Μόλις η οικιακή βοηθός είδε το συμβάν ενημέρωσε το γιο του 80χρονου ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία. Ακολούθως ο γιος του θύματος μετέβη στο χώρο όπου είδε την 77χρονη να κείτεται μπρούμυτα αιματοβαμμένη έξω από την καγκελόπορτα και τον 80χρονο στο διάδρομο που οδηγεί στο σπίτι να έχει στην κατοχή του το περίστροφο το οποίο του απέσπασε και παρέδωσε στους αστυνομικούς που έφτασαν στη περιοχή.

Ο 80χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία και σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν άλλα 14 πλήρη φυσίγγια του περιστρόφου.

Η 77χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους που διενήργησε τη νενομισμένη νεκροτομή, διαπίστωσε ότι ο θάνατος προήλθε από κακώσεις ζωτικών οργάνων συνεπεία των πυροβολισμών του 80χρονου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου του Κακουργιοδικείου ο 80χρονος είπε πως κατά τη διάρκεια της λογομαχίας που είχε με την 77χρονη αυτή τον απείλησε να μην μπει στο σπίτι, κρατώντας στο χέρι της το πώμα πλαστικού καλάθου που βρισκόταν κοντά στην καγκελόπορτα.

«Εκεί την πυροβόλησα, πάνω στην βλακεία μου και την αφηρημάδα μου τράβηξα το πιστόλι και την πυροβόλησα» είπε ο 80χρονος και πρόσθεσε πως «το μετάνιωσα αλλά το ποτάμι δεν στρέφεται πίσω. Ζητώ συγγνώμη, έκανα τη μεγαλύτερη βλακεία του κόσμου όταν σήκωσα το πιστόλι στη γυναίκα μου. Ηταν μεγάλο λάθος που σήκωσα το πιστόλι εναντίον της γυναίκας μου αλλά άνθρωπος είμαι και έκαμα το έγκλημα».

Ο Γιάγκος Κατσαρή είπε ακόμα ότι ο λόγος που πυροβόλησε τη σύζυγο του ήταν επειδή η 77χρονη «είχε χρησιμοποιήσει ξανά βία» για να μην τον αφήσει να πηγαίνει στο σπίτι στα Περβόλια και πρόσθεσε πως «την πρώτη φορά υποχώρησα , τη δεύτερη όμως είχα το πιστόλι και έγινε το έγκλημα».

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως ο 80χρονος «είχε τοποθετήσει στο όπλο έξι πλήρη φυσίγγια και σχεδόν εξ επαφής έριξε κατά του θύματος τρεις πυροβολισμούς πλήττοντας το στην περιοχή του θώρακα. Κάτω από αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι αποδέχθηκε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα της παράνομης και εξαιρετικά επικίνδυνης πράξης του, αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο παρά ο θανάσιμος τραυματισμός του θύματος. Ήταν, επομένως, μια ηθελημένη ανθρωποκτονία, πράξη καθεαυτή απαράδεκτη και καταδικαστέα από όλες τις απόψεις, έστω και αν διαπράχθηκε στιγμιαία και κάτω από συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης λόγω της συμπεριφοράς του θύματος».

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες την πρόκληση από τη σύζυγο του, την άμεση παραδοχή του στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, το λευκό ποινικό του μητρώο, την προχωρημένη ηλικία του και ότι είναι ένας έντιμος και φιλήσυχος άνθρωπος.

Απαγγέλοντας την ποινή, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι επιβάλλεται στον Γιάγκο Κατσαρή φυλάκιση έξι χρόνων στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ δεν επιβάλλεται ποινή στις άλλες πέντε κατηγορίες.

Μετά την απόφαση του Σώματος, συγγενείς της 77χρονης, έφυγαν από την αίθουσα του Δικαστηρίου κλαίγοντας και διαμαρτυρόμενοι για την «μεγάλη αδικία να επιβληθούν μόνο έξι χρόνια φυλάκισης» όπως υποστήριξαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση