ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε 37 πυρκαγιές ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η ΠΥ

Σε 49 κλήσεις από τις οποίες οι 12 ήταν για ειδικές εξυπηρετήσεις ανταποκρίθηκε η ΠΥ

ΚΥΠΕ

Σε 49 κλήσεις για βοήθεια, 37 πυρκαγιές και 12 ειδικές εξυπηρετήσεις ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στις 09:15 την Παρασκευή λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα Βορειοδυτικά του Νέου Νοσοκομείου Λεμεσού, στην οποία ανταποκρίθηκαν 7 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού, της Υπηρεσίας Θήρας και ένα από το Τμήμα Δασών.

Ρίψης νερού πραγματοποίησαν και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα Φλόγα 1 και 2 καθώς και τα 2 αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και στις 12:52 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα έκτασης περίπου 2 εκταρίων σε απόκρημνη περιοχή Βορειοδυτικά του Νέου Νοσοκομείου Λεμεσού.

Επιπλέον, στις 10:01 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ισόγειο κατοικία στην Οδό Πραξίππου στο Στρόβολο, όπου ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Ακροπόλεως ″Λοχία Σπύρου Τταντή″ και στις 10:21 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε ισόγειο κατοικία.

Από την πυρκαγιά κάηκε ξύλινος σκελετός κρεβατιού, ένα στρώμα και ποσότητα ρουχισμού. Από τον καπνό και την θερμότητα έπαθε ζημιές η βαφή των τοίχων της κατοικίας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε ρευματοδότη της οικίας.

Στις 13:02 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε πρόχειρο υποστατικό στο χωριό Δένεια όπου ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Υπαίθρου Περιστερώνας και λίγο αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που κατέκαψε υποστατικό διαστάσεων 5μ. Χ 10μ. περίπου κατασκευασμένο από ξύλινα δοκάρια, οροφή από τσίγκους και πάτωμα από μπετόν.

Κάηκαν, επίσης, 60 κουνέλια καθώς και ένα δεκάριο από ξηρά χόρτα και άχρηστα υλικά.

Στις 15:55 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε περιοχή κοντά στο χωριό Πύργος Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αγίου Νικολάου και 3 από το Τμήμα Δασών. Στις 18:05 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα έκτασης περίπου 3 εκταρίων σε περιοχή παρά το χωριό Πύργος.

Στις 05:19 λήφθηκε μήνυμα για την αποπαγίδευση τραυματία, μετά από τροχαία σύγκρουση στο δρόμο Παραλιμνίου προς Πρωταρά. Ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τον Σταθμό Αμμοχώστου και στις 05:39 το επεισόδιο τέθηκε υπό έλεγχο. Η αποπαγίδευση του 50 χρόνου τραυματία έγινε με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και   σανίδας ακινητοποίησης.

Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση