ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΟΕΔ: Προκλητική και απαράδεκτη η στάση του υπουργού Παιδείας

Με νέα επιστολή προς τον υπουργό, ζητεί γραπτώς τελεσίδικες απαντήσεις

Της Ιωάννας Σκορδή

Σε νέα επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Καδή προχώρησε η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), στην οποία ψέγει την απαράδεκτη και απαξιωτική, κατά τη γνώμη τους, στάση του προς τα σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα που έχουν θέσει ενώπιόν του μέσω προηγούμενων επιστολών.

Η επιστολή, η οποία απεστάλη χθες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον υπουργό, αφού, όπως αναφέρει «ενόψει της κρίσιμης συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, στην οποία το σώμα θα εξετάσει τις απαντήσεις που προτείνονται από το Υπουργείο για τα σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα που έχουμε θέσει ενώπιον σας, τους τρόπους επίλυσης και αντιμετώπισής τους, σημειώνουμε με λύπη και απογοήτευση την παντελή απαξίωση που τυγχάνει η ΠΟΕΔ, αφού δεν έχει δοθεί, μέχρι αυτή την ώρα, απάντηση στις επιστολές που σας έχουμε αποστείλει σχετικά, με ημερομηνίες 10 Μαΐου 2016 και 30 Μαΐου 2016. Επίσης, δεν έχει γίνει ή διευθετηθεί συνάντηση για συζήτηση των θεμάτων αυτών».

Επιπλέον, στην επιστολή η ΠΟΕΔ υποστηρίζει ότι είναι «προκλητικές» και «απαράδεκτες» οι δημόσιες δηλώσεις του υπουργού ως προς τα θέματα που θίγει η ΠΟΕΔ στις επιστολές της, «οι οποίες επιχειρούν αφενός μεν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που επιβάλλεται χωρίς άλλη καθυστέρηση να επιλυθούν αφετέρου δε να την στρέψουν ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο». Προς επίρρωση τούτου, οι τοποθετήσεις αυτές του υπουργού χαρακτηρίζονται επίσης και ως «απαξιωτικές και προσβλητικές προς τον δημοκρατικό θεσμό της συλλογικής έκφρασης των εκπαιδευτικών».

Στόχος η εξεύρεση λύσεων

Οι οργανωμένοι δάσκαλοι τονίζουν στη νέα τους επιστολή πως δεν στοχεύουν στην αντιπαράθεση, αλλά στο να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων, που πλήττουν την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας και τα μαθησιακά αποτελέσματα.

Στην επιστολή η ΠΟΕΔ ζητεί να της αποσταλούν γραπτώς οι τελεσίδικες αποφάσεις του υπουργού επί αυτών των ζητημάτων για να τεθούν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ. Επίσης, υπενθυμίζει η ΠΟΕΔ στον υπουργό πως «ο Κλάδος έχει εξουσιοδοτήσει με συντριπτική πλειοψηφία την ηγεσία της ΠΟΕΔ να διαχειριστεί τα ζητήματα αυτά και να επιτύχει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις αξιοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, μη αποκλειομένων και των απεργιακών κινητοποιήσεων».

Τέλος, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι για τυχόν αναστάτωση που θα μπορούσε να προκληθεί στα σχολεία με τη νέα σχολική χρονιά, προερχόμενη από τη στάση του υπουργείου, κατά την επιστολή, η ευθύνη «θα βαραίνει αποκλειστικά το ίδιο το υπουργείο».Νέοι ορίζοντες διανοίγονται από υπογραφή συμφωνίας Κύπρου - Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου τρέχουμε στον πιο διασκεδαστικό αγώνα δρόμου
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ