ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καμία κινητικότητα στα στρατόπεδα των κατεχομένων

Διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν στην

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολιτικές και διπλωματικές πηγές παρακολουθούν στενά το πως διαμορφώνεται το κλιμα σε σχέση με την Τουρκία στα κατεχόμενα μετα την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οπως τονίζουν στην "Κ" απο την πρώτη στιγμή των γεγονότων σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, δεν σημειώθηκε καμία κινητικότητα στον τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα.

"Παρακολουθούμε στενά τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και δεν έχουμε διαπιστώσει κινητικότητα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση στα κατεχόμενα", τόνισε στην "Κ"αρμόδια διπλωματική πηγή.

Μάλιστα η ίδια πηγή τόνισε πως τόσο στον τουρκικό στρατό οσο και στα σώματα ασφαλείας στα κατεχόμενα η εικόνα δεν εχει αλλαξει τα τελευταία 24ωραούτε έχουν σημειωθεί γεγονότα που να απορρέουν απο τα συμβαίνοντα στην Τουρκια.

Ελπίζουμε και περιμένουμε

Τα κράτη μέλη της ΕΕ και η Κομισιον συνεχίζουν να ελπίζουν και να περιμένουν πως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν θα εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του παίρνοντας βιαστικές αποφάσεις.

Αυτο προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες απο τις Βρυξελλες ενω προστίθεται οτι υπάρχει ενα επίπεδο ευημερίας τωρα στην Τουρκία και αυτή ειναι αποτέλεσμα και ευρωπαϊκών κονδυλίων. "Αυτά θα πρέπει να τα να λάβει υπόψη του ο Ερντογαν"λενε χαρακτηριστικά αξιωματούχοι των Βρυξελλών. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση