ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

Αναθεώρηση απόφασης για αποκοπές στα επιδόματα βάρδιας ζητά η ΠΑΣΥΝΟ

Με ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση για την αποκοπή της αντιμισθίας για εργασία σε αντικανονικό ωράριο πριν την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.

Στην επιστολή της ΠΑΣΥΝΟ αναφέρεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2014 το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αποκόπτει ποσοστό από την αντιμισθία για εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας) που αφορά το 25% πάνω στην αντιμισθία για νυχτερινή βάρδια, εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες, 100% αποκοπή της αντιμισθίας της απογευματινής βάρδιας συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου και 100% του επιδόματος επικινδυνότητας που παραχωρείτο σε νοσηλευτές της Ψυχικής Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι νοσηλευτές, η αντιμισθία για την απογευματινή βάρδια αποκόπηκε, με το πρόσχημα ότι η υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία θα εργαζόταν μέχρι της 16.30 μ.μ, ωστόσο μια τέτοια απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, προσθέτουν.

Εκφράζοντας έντονη διαφωνία για τις αποκοπές, η ΠΑΣΥΝΟ κάνει λόγο για «στρέβλωση» που θεωρεί ότι το κράτος θα πρέπει να αναθεωρήσει με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2017.

Σημειώνεται ότι η συντεχνία προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της αποκοπής των επιδομάτων βάρδιας των νοσηλευτών.

Η ΠΑΣΥΝΟ σημειώνει ακόμα ότι η αποζημίωση των νοσηλευτών για εργασία με σύστημα βάρδιας είναι δικαιολογημένη αφού «σύμφωνα με μελέτες και έρευνες, όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται με το σύστημα βάρδιας, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό σε σχέση με όσους δουλεύουν τη μέρα, ενώ αυξημένος παρουσιάζεται και ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθειες, διατροφικά, σακχαρώδη διαβήτη και ψυχολογικά προβλήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X