ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καδής: Προχωράμε με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με ή χωρίς την ΠΟΕΔ

Τελεσίγραφο για παρέμβαση στέλνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΠΟΕΔ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα άκρα βρίσκονται οι σχέσεις Υπουργείου Παιδείας- ΠΟΕΔ με την οργάνωση να προειδοποιεί για κλιμάκωση των μέτρων, ζητώντας επιτακτικά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του θέματος που άπτεται του εργασιακού καθεστώτος των έκτατκων εκαπιδευτικών.

Το πρωί συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης, που εξέτασε την επιστολή του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, την οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να συζητήσει οτιδήποτε. Συγκεκριμένα τοο ΔΣ της ΠΟΕΔ αποφάσισε:

1. Να επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή που πήραμε σήμερα από τον Υπουργό.
2. Αν θέλει το Υπουργείο να συζητήσει θέματα που αγγίζουν τους όρους εργοδότησης οφείλει να τα φέρει στη ΜΕΠΕΥ.
3. Αναμένει το ΔΣ την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τις 12/10 για οριστική επίλυση του θέματος.
4. Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό το ΔΣ θα συνέλθει στις 13/10 για κλιμάκωση και των απεργιακών μέτρων με πρώτο τη διενέργεια έξι κυλιόμενων μονόωρων στάσεων εργασίας σε επαρχιακό επίπεδο διάρκειας δύο μηνών.
5. Δεν θα συζητήσει η ΠΟΕΔ "καινοτομίες" που προτίθεται να φέρει το ΥΠΠ.

Καδής: Θα προχωρήσουμε με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με ή χωρίς την ΠΟΕΔ

Αχρείαστη η αναστάτωση που προκαλεί η ΠΟΕΔ δήλωσε στην «Κ» ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Ανέφερε ότι η ΠΟΕΔ δεν έδωσε στοιχεία όταν της ζητήθηκε, για την υποστελέχωση στα σχολεία και τώρα προσπαθεί να προβάλει άλλο αίτημα που αφορά την ρύθμιση του καθεστώτος των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση για τους έκτακτους εκπαιδευτικούς λήφθηκε στη βάση του Υπουργικού Συμβουλίου επισήμανε και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ανέφερε ο κ. Καδής.

Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι η ίδια ρύθμιση έχει γίνει αποδεκτή από άλλες οργνώσεις, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τις οποίες είχε το πρωί συνάντηση.

 

«Μήπως η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ έχουν λιγότερη έννοια για τα μέλη τους; Η ΠΟΕΔ προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση και απομονώνεται από την κοινωνία».

Οι ρυθμίσεις που εισαγουμε είναι σύμφωνες με την εκπαιδευτική νομοθεσία, ανέφερε ο Υπουργός, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους να συμμετέχουν. «Εμείς θα προχωρήσουμε με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με ή χωρίς την ΠΟΕΔ», κατέληξε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση