ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΕ : Αναστολή της ποινικής δίωξης του Δημάρχου Πάφου Φ. Φαίδωνος

To αδίκημα εμπίπτει στη σφαίρα των δικαιωμάτων του κοινού και του δημοσίου γενικότερα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την αναστολή της ποινικής δίωξης του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου αύριο Παρασκευή στις 08:30 το πρωί για ψευδείς πληροφορίες στην Αστυνομία βάσει του άρθρου 114 του ποινικού κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή 2000 ευρώ πρόστιμο ή και τις δύο ποινές μαζί, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του από τον παραπονούμενο Ανδρέα Δημητριάδη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή που απέστειλε στον Δικηγόρο Σάββα Ζαννούπα που εκπροσωπεί τον παραπονούμενο Ανδρέα Δημητριάδη αναφέρει πως το αδίκημα κατά παράβαση του Άρθρου 114 του Ποινικού Κώδικα Κεφ 154, εμπίπτει στη σφαίρα των δικαιωμάτων του κοινού και του δημοσίου γενικότερα παρόλον ότι τα γεγονότα τα οποία περιβάλλουν δυνατόν να επηρεάζουν ειδικότερα ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ως αδίκημα, προσθέτει ο κ. Κληρίδης το οποίο στρέφεται κατά της Απονομής της Δικαιοσύνης η δίωξη του εμπίπτει στην συνταγματική εξουσία του Γενικού Εισαγγελέα.

Τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία παρατίθενται στο Κατηγορητήριο της υπό αναφορά ιδιωτικής ποινικής δίωξης, ήσαν αντικείμενο καταγγελιών του κατηγόρου- παραπονούμενου προς την Αστυνομία, οι οποίες έτυχαν δέουσας διερεύνησης και η μελέτη του συλλεγέντος μαρτυρικού υλικού,όπως αναφέρει, κατέδειξε ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κανένα ποινικό αδίκημα εναντίον του κατηγορούμενου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, συνέχισε ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν θα ήταν νοητό όπως αναληφθεί, προώθηση ποινικής δίωξης επί των ιδίων θεμάτων μέσω ιδιωτικής ποινικής δίωξης. Ποινική δίωξη σε σχέση με αδικήματα κατά παράβαση του Άρθρου 114 του Ποινικού Κώδικα (Ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό ) και κατά παράβαση του Άρθρου 115 του Ποινικού Κώδικα ( Πρόκληση Δημόσιας Βλάβης) θα πρέπει αναφέρει ο κ. Κληρίδης να ασκείται με φειδώ και σε καλά στοιχειοθετημένες υποθέσεις, έτσι ώστε πρόσωπα τα οποία καθηκόντως παρέχουν πληροφορίες/ καταγγελίες προς την Αστυνομία να μην φοβούνται να το πράξουν λόγω του κινδύνου να κατηγορηθούν οι ίδιοι σε περίπτωση μη επαρκούς τεκμηρίωσης μετά την διερεύνηση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση