ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

17χρονος Αφγανός έφτασε στην Κύπρο μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο

O νεαρός κατέθεσε ότι μπήκε στο εμπορευματοκιβώτιο για να πάει στην Ιταλία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το προσωπικό δράμα ενός 17χρονου Αφγανού για ένα καλύτερο αύριο, πιθανόν να κρύβεται πίσω από τα όσα υποστηρίζει στην κατάθεση του ο νεαρός, που χθες εντοπίστηκε να περιφέρεται στο νέο λιμάνι της Λεμεσού και ο οποίος δηλώνει πως έφτασε στην Κύπρο εδώ και 20 μέρες, μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο.

Η Αστυνομία διερευνά με προσοχή την υπόθεση, καθώς το πρόσωπο αυτό δεν φέρει οποιαδήποτε ταξιδιωτικά ή άλλα έγγραφα που να μαρτυρούν την ταυτότητα του, ανέφερε σε δηλώσεις του, το μεσημέρι, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες καθώς και χώρες του εξωτερικού, για να εντοπίσουμε την ταυτότητα του και να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στον νεαρό, ο οποίος περιγράφει κάποιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός εντοπίστηκε από πεζό περίπολο της λιμενικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων, όπου με τη βοήθεια μεταφραστή που κλήθηκε, ανέφερε ότι ξεκίνησε πριν από έξι μήνες από το Αφγανιστάν, πληρώνοντας μεγάλο χρηματικό ποσό και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στη Βουλγαρία, περνώντας από Ιράν και Τουρκία.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, έδωσε επιπρόσθετα χρήματα για να εισέλθει σε εμπορευματοκιβώτιο εμπορικού πλοίου, με σκοπό να πάει στην Ιταλία, ωστόσο κατέληξε πριν 20 μέρες στο λιμάνι Λεμεσού.

Όλα αυτά είναι ισχυρισμοί που η Αστυνομία θα διερευνήσει, επεσήμανε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι ο νεαρός μεταφέρθηκε στη Στέγη Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Αλλοδαπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση