ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιωνάς: Τέλος στις ποινές «χάδι» για οδικές παραβάσεις

Στέρηση της οπλοκατοχής σε ειδικές περιπτώσεις αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τέλος στις ποινές «χάδι» για τις οδικές παραβάσεις και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ποινών ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου μέσα από δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση Διάσκεψης Τύπου για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. Ο Υπουργός τόνισε ότι οι ποινές πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά για τη διάπραξη παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος πρόσθεσε ότι, δυστυχώς οι καθημερινές καταγγελίες οι οποίες γίνονται από πλευράς Αστυνομίας και οι παραβάσεις για τις οποίες είμαστε μάρτυρες καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της αναθεώρησης των ποινών “ώστε να μπορέσουμε και στην Κύπρο να εφαρμόσουμε τέτοιες ποινές που να είναι αποτρεπτικές και όχι να αποτελούν χάδι”.

Ανέφερε ότι πέρα από την προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για να σταλούν τα ορθά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσουμε τον Κύπριο οδηγό, η αύξηση στις ποινές για οδικές παραβάσεις, “είναι ένα μέτρο το οποίο είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο και το οποίο έχει αποδειχθεί σε άλλες χώρες ότι έχει επιφέρει αποτελέσματα”.

Απόφαση του Υπουργικού για οπλοκατοχή

Η άδεια οπλοκατοχής είναι δυνατό να αφαιρείται λόγω δεδομένων που επικρατούν στο περιβάλλον του κατόχου αλλά και καταστάσεων που σχετίζονται με την ψυχική του υγεία ώστε να αποτραπούν εγκληματικές ή άλλες πράξεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με την οπλοκατοχή.

Οπως είπε ο κ. Νικολάου “το Υπουργικό Συμβούλιο με την απόφασή του έχει εγκρίνει τη στρατηγική και τα μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί σε μια διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων, της Αστυνομίας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς κατά την οποία έχει μάλιστα καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης”.

Ανέφερε ότι καθορίστηκαν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες θα μπορεί να αφαιρεθεί η άδεια οπλοκατοχής από πρόσωπα τα οποία για παράδειγμα κρίνονται λόγω των συνθηκών που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή, είτε οικογενειακών καταστάσεων, ή καταστάσεων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία που επιβάλλουν την αφαίρεση της δυνατότητας κατοχής άδειας όπλου”.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση