ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιδεινώνεται ο καιρός

Ισχυροί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ – Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου μέχρι αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου προβλέπει σε έκτακτο δελτίο της η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα υπάρχει επιδείνωση του καιρού από τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας «μέχρι αύριο το πρωί της Τρίτης 1η Νοεμβρίου με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ισχυρούς ανέμους που προβλέπεται να φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ (BF), ενώ η κατάσταση της θάλασσας θα είναι τοπικά πολύ κυματώδης».

Προστίθεται ότι «καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος των δελτίων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους».

Σημειώνεται ακόμα ότι το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης - ΚΣΕΔ «έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και πτητικά μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία και μικρά σκάφη».

Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΜΥΚ και στην ιστοσελίδα της ΜΥΚ www.moa.gov.cy/moa/ms

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια, ενώ προοδευτικά αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά σε καταιγίδα μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια και μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ από το απόγευμα και μετά αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αρχικά τοπικά νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα, όπως και παροδικά σε προσήνεμες περιοχές, οι άνεμοι θα ενισχύονται σε πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη και σταδιακά μικρή άνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση