ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετικό το Υπ Παιδείας για κατάργηση της αργίας των τριών Ιεραρχών

Αν ψηφιστεί από την Ολομέλεια, θα είναι η πρώτη φορά που καταργείται σχολική αργία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπαιδευτικών παραγόντων, είναι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου να μετεξελιχθεί σε σχολική γιορτή και όχι ως σχολική αργία όπως ισχύει μέχρι σήμερα.Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, κατά τη διάρκεια εξέτασης των νέων κανονισμών λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Όπως όλα δείχνουν, τέτοια πρόνοια, αναμένεται να περιληφθεί στο διαμορφωμένο κείμενο που θα καταθέσει το αρμόδιο Υπουργείο.

Θετικά βλέπει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για την λειτουργία των σχολείων την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, όπως ανέφερε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Καδής, σε σημερινές του δηλώσεις στη Βουλή.

Σε ερώτηση για το θέμα της αργίας των Τριών Ιεραρχών, ο κ. Καδής είπε ότι αυτή η πρόταση ήρθε από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής οι οποίοι θεωρούν ότι την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των γραμμάτων, πιο σωστό είναι τα σχολεία μας να βρίσκονται σε λειτουργία και να γιορτάζουν τα γράμματα με διάφορους τρόπους.

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή η πρόταση, αυτή η εισήγηση, βρίσκει θετική αντίκριση από μέρους του ΥΠΠ και εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη από όλες τις πλευρές της Βουλής, αυτό διαφάνηκε, βλέπουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε προς υιοθέτηση αυτή της πρότασης. Μία από τις δραστηριότητες μπορεί να είναι ο εκκλησιασμός και στην συνέχεια να αναπτύξουν άλλες δραστηριότητες τα παιδιά που να έχουν σχέση με το πνεύμα της ημέρας. Άλλωστε, σήμερα ούτε το ένα γίνεται ούτε το άλλο», κατέληξε.


Βάσει της επιχειρηματολογίας, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η γιορτή των Γραμμάτων και συνεπώς τα σχολεία δεν θα έπρεπε να είναι κλειστά, αλλά ανοικτά. Η εισήγηση συνεπώς προβλέπει ότι στις 30 Ιανουαρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντί να παραμένουν στα σπίτια τους, να διοργανώνουν δραστηριότητες στους σχολικούς χώρους.

Το Υπουργείο Παιδείας βλέπει μάλλον θετικά την πρόταση και αναμένεται να την περιλάβει στους κανονισμούς που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή.
Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε και πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα, όπου η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίστηκε ως ημέρα γιορτής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση