ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε καταφύγιο προσφύγων στο Καχραμάνμαρας και Γκαζίαντεπ ο Στυλιανίδης

Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη σε Σύριους πρόσφυγες, λέει ο Στυλιανίδης

ΚΥΠΕ

Ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ταξίδεψε στην Τουρκία στις 17 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια της αποστολής του, επισκέφθηκε το κέντρο προσωρινής καταφύγιο προσφύγων στο Καχραμάνμαρας και συναντήθηκε με ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Γκαζιαντέπ, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

"Η Τουρκία και ο λαός της έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση με τεράστια γενναιοδωρία. Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα και θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη σε Σύριους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής στο πλαίσιο της διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία. Το 2016 μόνο, έχουμε συνάψει € 1,3 δις και ήδη εκταμιεύσει € 677 εκατομμύρια για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες και είμαι βέβαιος ότι η υποστήριξή μας θα συνεχίσει να κάνει πραγματική διαφορά για τους πρόσφυγες στη χώρα", δήλωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης.

Η βοήθεια της ΕΕ για τους πρόσφυγες παρέχει στους πρόσφυγες προστασία, εκπαίδευση, υπηρεσίες υγεία, τρόφιμα και στέγη. Το Σεπτέμβριο του 2016, η ΕΕ, μαζί με τις τουρκικές αρχές, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο ξεκίνησαν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης, το οποίο ονομάζεται Κοινωνικό Δίχτυ Ασφαλείας (ESSN), με αρχικό προϋπολογισμό € 348.000.000, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ευάλωτων προσφύγων μέσω ταμειακών μεταφορών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση