ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:37
 

Πιέσεις για συλλήψεις για το Σ.Α Λευκωσίας

Επικρίσεις και φωνές για κωλυσιεργία των ανακριτικών αρχών

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Φωτιά φαίνεται να παίρνει το σκηνικό με τις έρευνες που διεξάγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφορούν τα Συμβούλια Αποχετεύσεων σε Λευκωσία και Λάρνακα. Μετά τα τελευταία ρεπορτάζ και της «Κ» όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα στοιχεία που έχουν εντοπισθεί σε επίπεδο ερευνών εντείνονται οι πιέσεις που ασκούνται για την απόδοση ευθυνών εκεί όπου τα ανακριτικά ευρήματα το δικαιολογούν.

Υπό το φως των όσων κατάγραψε η «Κ» στην έντυπη έκδοση της Κυριακής και αφορούν τα στοιχεία φωτιά για το τρίγωνο διαπλοκής που φαίνεται να είχε στηθεί στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας στην επιφάνεια ήλθαν και πάλι απόψεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα με τις οποίες αφήνονται υπονοούμενα για κωλυσιεργία από πλευράς ανακριτικών αρχών στην εκδήλωση του επόμενου βήματος που είναι οι συλλήψεις.

Απόψεις που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τα τέλη του 2016. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Κ» από πηγές κοντά στις έρευνες καταγράφονται ερωτηματικά για τις προθέσεις των ανακριτικών αρχών που τουλάχιστον για την περίπτωση της Λευκωσίας υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που δικαιολογούν η όλη υπόθεση να λάβει μια νέα τροπή.

Όπως αποκάλυψε η «Κ» την περασμένη Κυριακή για την συγκεκριμένη περίπτωση από τα ευρήματα προκύπτει ότι είχε στηθεί ένα τρίγωνο διαπλοκής το οποίο τεκμηριώνεται από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και στο οποίο εμπλοκή φαίνεται να έχουν πολιτικά πρόσωπα, κόμματα αλλά και άλλοι αξιωματούχου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας στην λίστα που έχει ετοιμασθεί έχουν συμπεριληφθεί 15 ονόματα τα οποία όπως υποστηρίζεται εντόνως θα πρέπει να κληθούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Εκτός από εκείνα τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται ως πρωταγωνιστές στην σχετική λίστα έχουν συμπεριληφθεί και στενά συγγενικά τους πρόσωπα που με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται να έχουν εμπλοκή στις διαδρομές του χρήματος που έχει διακινηθεί κάτω από το τραπέζι.

Τι απαντά η αστυνομία
Από πλευράς Αστυνομίας οι όποιες επικρίσεις διατυπώνονται απορρίπτονται και αυτό το οποίο τονίζετε είναι ότι οι έρευνες είναι σε προχωρημένο στάδιο αφήνοντας να νοηθεί ότι το ενδεχόμενο συλλήψεων είναι ανοιχτό ανά πάσα στιγμή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή και ως εκ τούτου όπως τονίζετε οι κινήσεις που θα γίνουν θα πρέπει να είναι προσεχτικές. Πάντως όπως υποδείχθηκε στην «Κ» τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις έρευνες είναι τόσο ισχυρά που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε περαιτέρω διερεύνηση με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση