ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκληση ΠΣΕΜ για μη ψήφιση των νέων κανονισμών δημόσιου σχολείου

Αντίθετη με την συντηρητική στροφή της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η ΠΣΕΜ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση προς τα κόμματα, “τα οποία επί διακυβέρνησής τους έδωσαν αγώνες για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μέσα στα σχολεία, να μην αφήσουν να γίνει αυτή η συντηρητική στροφή της δημόσιας εκπαίδευσης”, απευθύνει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) με την ευκαιρία κατάθεσης αύριο προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των νέων κανονισμών λειτουργίας των δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “όσοι εμποδίζουν τους μαθητές να διεκδικήσουν και να αντιδράσουν τα δικαιώματα τους, θα είναι υπόλογοι των πράξεων τους για τους αυριανούς πολίτες” και αυτοί θα πρέπει “να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μαθητών, που είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς”.

Η ΠΣΕΜ ευχαριστεί “τους συμμαθητές μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έμειναν έξω από τις τάξεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας και συγκεκριμένα με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο”.

Αναφέρει ότι “οι μαθητές απέδειξαν ότι όσες απειλές και να δεχτούν από Υπουργείο Παιδείας και διευθύνσεις, αντιδρούν και διεκδικούν τα δικαιώματα τους”.

“Θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει από τους νέους κανονισμούς το δικαίωμα των μαθητών να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΠΣΕΜ”, συνεχίζει η Επιτροπή.

Αναφέρει ότι “από τον περασμένο Νοέμβριο μεταφέρουμε στο Υπουργείο Παιδείας την αντίθεσή μας, συμμετείχαμε στο διάλογο χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις μας, πραγματοποιήσαμε μονόωρη αποχή, δημοψήφισμα με 13500 συμμετέχοντες, συνελεύσεις σχολείων, επαρχιακές συνδιασκέψεις, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, συναντήσεις με Υπουργείο και αρμόδιους φορείς, με αποκορύφωμα την 4ωρη αποχή από τα μαθήματα με παγκύπρια διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή”.

Το σημερινό μέτρο, καταλήγει, “ήταν η κορύφωση του αγώνα μας και το τελευταίο μέτρο αντίδρασης μας, συμβολίζει το κλείσιμο του ανθρώπινου σχολείου και την ταφόπλακα στη δημοκρατική σκέψη και άποψη εντός της εκπαίδευσης”.

Καδής: Οι κινητοποιήσεις δεν θα είναι μαζικές

Δεν μένει το Υπουργείο αμέτοχο στις τροπολογίες, δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «είμαι σίγουρος ότι ορισμένες από τις τροπολογίες θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες των γονέων. Οι γονείς είχαν πολύ συγκεκριμένες ανησυχίες, για το κατά πόσο το Υπουργείο θα μπορεί να εφαρμόσει τη νέα προσέγγιση και αν θα έχει μηχανισμούς».

Όπως εξήγησε, μέσα στις τροπολογίες που θα κατατεθούν περιλαμβάνεται η σύσταση του μηχανισμού που επιθυμούσαν οι γονείς, ο οποίος θα παρακολουθεί την διαδικασία και θα προβαίνει σε συστηματική αξιολόγηση ώστε να είναι γνωστά τα όποια βήματα πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του θεσμού.

Ο Υπουργός εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο σύνολο τους στις κινητοποιήσεις, καθώς όπως ανέφερε κατά την περασμένη κινητοποίηση τους η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών παρέμειναν στις τάξεις τους.

Χαρακτήρισε παράλληλα ατυχή την κίνηση των γονέων να καλέσουν σε αποχή τους μαθητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση