ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στασιμότητα στα αντιπλημμυρικά έργα ελέω λιτότητας

Ο δήμαρχος Έγκωμης αναφέρει ότι γίνονται αυστηρές περικοπές στους δήμους λόγω μνημονίου

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) συνεχίζει να λειτουργεί με προϋπολογισμούς λιτότητας, οι οποίοι δεν επιτρέπουν να υπάρξει υλοποίηση σαφώς προσδιορισμένου αναπτυξιακού προγράμματος, δήλωσε ο Δήμαρχος Εγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κυριάκου είπε ότι όπως και οι άλλοι Δήμοι, έτσι και ο Δήμος Έγκωμης συνεχίζει να βρίσκεται εντός Μνημονιακών διατάξεων που επιβλήθηκαν το 2013, λέγοντας πως “παρόλο που η Κύπρος βγήκε από το Μνημόνιο και η κυβέρνηση μιλά για Ανάπτυξη, η ΤΑ συνεχίζει να λειτουργεί με προϋπολογισμούς λιτότητας, οι οποίοι διέπονται από μειωμένες κρατικές χορηγίες και πολλές άλλες διατάξεις που δεν επιτρέπουν να υπάρξει υλοποίηση σαφώς προσδιορισμένου αναπτυξιακού προγράμματος”.

Την ώρα, μάλιστα, είπε, “που το κεντρικό κράτος συνεχίζει να επιβάλλει αυστηρές περικοπές στους Δήμους, ελέω Μνημονίου, αφήνει στους Δήμους όλες - και είναι πάρα πολλές - τις εκ των νόμων υποχρεώσεις τους, που συναρτώνται με τεράστια έξοδα, π.χ. κόστος οδικού φωτισμού επιδιόρθωση, οδικού δικτύου κ.α.”.

Ο Δήμαρχος Εγκωμης ανέφερε ότι οι υποδομές των πόλεων χρειάζονται ριζικές βελτιώσεις διότι επί χρόνια παραμελήθηκαν και μίλησε για οδικά, αντιπλημμυρικά και άλλα συναφή έργα που είναι απαραίτητα και απαιτούν και την άμεση συνδρομή του κεντρικού κράτους, “διότι όταν οι υποδομές των πόλεων παραμελούνται, μας εκδικούνται”.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση