ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε ποιους χώρους επιτρέπεται πλέον το κάπνισμα

Πέρασε η εναρμονιστική νομοθεσία από τη Βουλή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο καζίνο και στα cigar lounge θα επιτρέπεται πλέον το κάπνισμα σύμφωνα με τις τροπολογίες που ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία κατατέθηκε με αναβολή δύο εβδομάδων, η εναρμονιστική νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος. Μετά από πολύωρη συζήτηση στη Βουλή, η οποία ξεκίνησε από τις έντεκα το πρωί, οι βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο με 22 ψήφους υπέρ, 21 κατά και μία αποχή από τον Γιώργο Περδίκη του κινήματος Οικολόγων.

Απορρίφθηκαν παράλληλα οι τροπολογίες για να επιτρέπεται το κάπνισμα σε χώρους αναψυχής, μπυραρίες, δισκοθήκες, χορευτικά κέντρα, ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε εστιατόρια και κέντρα αναψυχής. Βάσει της ψήφου των βουλευτών το κάπνισμα θα επιτρέπεται κανονικά σε Cigar Lounge. 

Ταυτόχρονα το κάπνισμα απαγορεύεται και σε δημόσιες τουαλέτες. Απορρίφθηκε επίσης πρόνοια που απαλλάσσει από τους δασμούς στα τσιγάρα προνομιούχα πρόσωπα.

Όσον αφορά τα πρόστιμα, η Βουλή αποφάσισε ότι για κάπνισμα σε χώρο εργασίας το πρόστιμο αυξάνεται από 2 χιλιάδες σε τρεις χιλιάδες ευρώ ενώ δεν διαφοροποιείται το πρόστιμο για πώληση καπνού και τσιγάρων σε ανήλικα πρόσωπα, που παραμένει στις τρεις και πέντε χιλιάδες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση