ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα στον ΟΠΑΠ

Αρνήθηκε να δώσει στοιχεία χωρίς δήλωση εμπιστευτικότητας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αστυνομική έρευνα στον ΟΠΑΠ Κύπρου διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι διέταξε αστυνομική έρευνα στον ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η έρευνα διατάχθηκε αφού δεν επετράπη στη Γενική Λογίστρια να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία που ο ΟΠΑΠ έδωσε. Μέχρι στιγμής δεν εμφανίζεται κάποιο ποινικό θέμα, και ο ΟΠΑΠ θέλει με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσει το απόρρητο των στοιχείων του.

Η Γενική Λογίστρια ζήτησε να διενεργήσει έλεγχο προς επιβεβαίωση των στοιχείων και να της επιτραπεί ο έλεγχος, της ζητήθηκε να υπογράψει δήλωση εμπιστευτικότητας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Γενική Λογίστρια ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα και η γνώμη του είναι ότι δεν πρέπει να υπογράψει τέτοια δήλωση.

Ακολούθως δεν επετράπη ο έλεγχος και ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε αστυνομική έρευνα.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συνεχίζει τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τη διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών στη Δημοκρατία, ώστε να συνάδει με τις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου καθώς και να διασφαλίζεται η προστασία των πολιτών. Στο πλαίσιο της συζήτηση εντάσσεται και η λειτουργία του ΟΠΑΠ, η οποία διέπεται από διακρατική σύμβαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση