ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τον ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη τιμά η Πάφος

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν φιλολογικό και θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα

ΚΥΠΕ

Με ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Ευαγόρια 2017 τιμά η Πάφου τη μνήμη του ήρωα μαθητή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη .

Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγόρας Παλληκαρίδης θα περιλαμβάνουν φιλολογικό και θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα ποιητή της ΕΟΚΑ.

Τα φετινά Ευαγόρια θα αρχίσουν στις 18:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου με το φιλολογικό μνημόσυνο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη από την χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Θεοδοσίου και από τον Δήμαρχο Καρδίτσας Γιώργο Κότσο όπως και ομιλία από τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη.

Επιπρόσθετα μαθητές του Λυκείου Πάφου θα παρουσιάσουν θεατρικό απόσπασμα από το έργο της Αγγελικής Σμυρλή Ευαγόρα, ενώ ο λαογραφικός όμιλος Γεροσκήπου θα παρουσιάσει ελληνικούς χορούς.

Το φιλολογικό μνημόσυνο θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων στους νικητές του σχολικού διαγωνισμού ποίησης .

Αύριο Κυριακή θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου το θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου και με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση