ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εφαρμογές νέων τεχνολογιών στο μάθημα Σχεδιασμός και Τεχνολογία

Η Κύπρος είναι η πρώτηπου έχει εισάξει τον τρισδιάστατο εκτυπωτή στα σχολεία

ΚΥΠΕ

Tο Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λακατάμεια επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του σε σχολεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο πλαίσιο των Νέων Ωρολόγιων Προγραμμάτων αλλά και των νέων τεχνολογιών που έχουν εισαχθεί στο μάθημα Σχεδιασμός και Τεχνολογία, ο Υπουργός παρακολούθησε δειγματικό μάθημα σε μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, σε επίπεδο Μέσης Εκπαίδευσης, είναι το πρώτο στην Ευρώπη που έχει εισάξει τον τρισδιάστατο εκτυπωτή ως εργαλείο εφαρμογής σχεδιασμού και κατασκευής

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με σύγχρονες τεχνολογίες, όπως την εκτύπωση αντικειμένων σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, τη χάραξη αντικειμένου σε μηχανή CNC και τη χρησιμοποίηση ρομπότ σε πίστα διαδρομής.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται και παρακολούθησε με ευχαρίστηση τις μαθήτριες και τους μαθητές να απολαμβάνουν τη χαρά της μάθησης μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους, δίνοντας σε όλους τα θερμά του συγχαρητήρια.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Καδής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Δήμαρχο Λακατάμειας, τον Πρόεδρο και Μέλη της Σχολικής Εφορείας Λακατάμειας, εκπροσώπους των οργανωμένων γονέων και τη Διεύθυνση του Σχολείου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που τους απασχολούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση