ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κύπρος τιμά την επέτειο της 1ης Απριλίου

Με Με δοξολογίες και παρελάσεις η ελεύθερη Κύπρος συμμετέχει στους εορτασμούς

ΚΥΠΕ

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένος ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική Κυβέρνηση, για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 1η Απριλίου, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στις 10:00 π.μ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου στη συνέχεια θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα στις 11:00 π.μ. όπου θα τελεστεί τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Συγκεκριμένα, θα παραστούν στη Λεμεσό, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στη Λάρνακα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στην Πάφο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στο Παραλίμνι, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, στην Πάχνα, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο Λιοπέτρι, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου και στη Σωτήρα, ο Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Το Σάββατο ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατάθεση στεφάνων.

Η Λάρνακα συμμετέχει στους εορτασμούς της 1η Απριλίου

Το πρωί πραγματοποιήθηκε γενική κωδωνοκρουσία των εκκλησιών της πόλης και εωθινό. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου.

Η πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει o Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Γύρω στις έντεκα το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών, στις Φοινικούδες.

Στην Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά γύρω και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κλεάνθης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του ΚΟΑ.

Γύρω στις δέκα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στην οποία συμμετέχουν τα εκπαιδευτήρια του Δήμου, Σωματεία και Οργανώσεις και θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αθηένου η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10 το πρωί στην εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Στάλω Κούρου, Διευθύντρια του Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αθηένου.

Θα ακολουθήσει παρέλαση προς το κοιμητήριο Αθηένου όπου θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Ηρώων.

Στα Πάνω Λεύκαρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κωνσταντίνος Λύτρας, Βοηθός Διευθυντής Α του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.

 Με δοξολογίες και παρελάσεις η ελεύθερη Αμμόχωστος τιμά την 1η Απριλίου

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Στις 09.30 θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Βασιλείου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 08.30 το πρωί στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ονούφριος Κουλλάς, βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου.

Στη Δερύνεια στις 09.00 το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Πάντων θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γιώργος Κάρουλλας, βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Δημητράκη Χριστοδούλου όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ στη Σωτήρα, στην οποία θα λάβουν μέρος Οργανωμένα Σύνολα από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.



Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση