ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Δημητριάδης: Προχωρεί η βελτίωση του δρόμου Πάφου–Π.Χρυσοχού

Το κόστος του δρόμου θα ανέλθει μεταξύ τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ

ΚΥΠΕ

Την θέση ότι έχει δρομολογηθεί η βελτίωση του δρόμου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς εξέφρασε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας πως έχει προωθεί σχετική αίτηση σε Ταμείο της ΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί το 25% του κόστους το οποίο θα ανέλθει μεταξύ τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Δημητριάδης μετά τις εκδηλώσεις στην Πάφο για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου ανέφερε πως η βελτίωση του δρόμου προχωρεί και αποτελεί γεγονός.

Σε σχέση με την σταδιακή κατασκευή του καινούργιου δρόμου ο οποίος δεν έχει σχέση με τον υφιστάμενο ο κ. Δημητριάδης είπε πως επί του θέματος έχει γίνει σχετική μελέτη, έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών στην Διεύθυνση Προγραμματισμού και αναμένεται να δοθεί απ’ αυτούς το πράσινο φως ότι ο δρόμος είναι οικονομικά βιώσιμος ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στους προϋπολογισμούς.

Πρόσθεσε πως από την στιγμή που προχωρήσει η διαδικασία σε κάποια φάση θα προχωρήσει και αυτός ο δρόμος.

Η λύση συνέχισε, “που έχουμε προτείνει εμείς ως Υπουργείο, είναι να γίνει σταδιακή κατασκευή του δρόμου” , δηλαδή, όπως επεξήγησε, “ να γίνει το πρώτο κομμάτι, σε πρώτη φάση να κατασκευαστούν οι δύο λωρίδες και σε δεύτερη φάση να προχωρήσει και το υπόλοιπο”.

O Yπουργός Μεταφορών είπε ακόμη πως η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου προχωρεί και έχει δρομολογηθεί και η κατασκευή του καινούργιου δρόμου.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΞΙΚ

Εξάλλου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να εξετάσει εκ νέου το θέμα της μεταφοράς ή όχι του ΑΞΙΚ.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη ότι το ΑΞΙΚ θα πρέπει να μετακινηθεί από το χώρο που βρίσκεται σήμερα, προσθέτοντας πως από την στιγμή που θα μετακινηθεί, είναι επακόλουθο και θεμιτό - όπως είπε- οι διάφορες πόλεις να το διεκδικήσουν .

Πρόσθεσε μάλιστα , πως δικαιολογεί το αίτημα της Πάφου η οποία είναι μια από τις κύριες τουριστικές πόλεις .

Δρομολόγια Cobalt

Εξάλλου, αναφερόμενος στην έναρξη των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας Cobalt από την Πάφο, ο κ. Δημητριάδης είπε πως προχωρά αυτή η διαδικασία.

Ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία και τον ενημέρωσαν πως σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεση εισιτηρίων για τα δρομολόγια προς Αθήνα.

Επεσήμανε πως σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκεται η ίδια η εταιρεία με τον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου και την ΕΤΑΠ σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα δρομολόγια και σε άλλους προορισμούς.

Αυτό παρατήρησε είναι πολύ θετικό για την πόλη της Πάφου γιατί θα βοηθήσει και τον τουρισμό αλλά θα δώσει και επιλογές στους κατοίκους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση