ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτώ μέρες κράτηση στον 21χρονο από τη Βενεζουέλα

Μετέφερε στο στομάχι στου 75 σκευάσματα κοκαΐνης

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 21χρονου από τη Βενεζουέλα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με εισαγωγή κοκαΐνης μικτού βάρους 900 περίπου γραμμαρίων.

Οι διερευνώμενες υποθέσεις αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, παράνομη προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α από άλλο πρόσωπο, παράνομη κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, και παράνομη κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο Δικαστήριο ο 21χρονος έφτασε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ντουμπάι και κατά την άφιξη του θεωρήθηκε ύποπτος για εισαγωγή ναρκωτικών. Τόσο κατά τον σωματικό έλεγχο όσο και από τον έλεγχο των αποσκευών του, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Η Αστυνομία ζήτησε από τον 21χρονο, να υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε εντός του σώματός του, αριθμός σκευασμάτων και ανακρινόμενος προφορικά ανέφερε ότι στη Βραζιλία κατάπιε 75 σκευάσματα που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους ενός περίπου κιλού με σκοπό να εισάγει παράνομα στην Κύπρο.

Ο 21χρονος αφόδευσε στο Νοσοκομείο Λάρνακας 75 αυγοειδές σκευάσματα συνολικού βάρους 900 γραμμαρίων που περιέχουν κοκαΐνη. Ανακρινόμενος γραπτώς, ο ύποπτος παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι με την παράδοση των ναρκωτικών θα έπαιρνε ως αμοιβή το ποσό των 2,700 αμερικανικών δολαρίων.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι από τις εξετάσεις και πληροφορίες της Αστυνομίας, φαίνεται καθαρά ότι ο ύποπτος είναι μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που δρουν σε χώρες του εξωτερικού και την Κύπρο με απώτερο σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών στην Δημοκρατία.

Ανέφερε ακόμα ότι για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης θα ζητηθεί η βοήθεια της INTERPOL, ενώ αναζητούνται οι συνεργάτες του 21χρονου στην Κύπρο και το εξωτερικό και οι τελικοί παραλήπτες των ναρκωτικών. Παράλληλα θα γίνουν εξετάσεις από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού μέσω της INTERPOL και EUROPOLE, αναφορικά με τα εισιτήρια με τα οποία διακινήθηκε ο ύποπτος.

Ακόμα δεν αποκλείεται και μετάβαση εξεταστών στο εξωτερικό για λήψη καταθέσεων και ανακρίσεων, αφού φαίνεται ότι πρόκειται για διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών και καλά οργανωμένου κυκλώματος ένεκα του επαγγελματικού τρόπου δράσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X