ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Big Brother χαρακτηρίζει την υπηρεσία του ΕΕΕ το ΑΚΕΛ

Οι λήπτες καλούνται να δηλώσουν εντός 15 ημερών για την χρήση των διπλοκάμπινων οχημάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας άρχισε να λειτουργεί ως “Big Brother”, ως ο «Μεγάλος Αδερφός»! Άρχισε να αποστέλλει επιστολές σε λήπτες ΕΕΕ – στους πιο φτωχούς συμπολίτες μας – που έχουν στην κατοχή τους διπλοκάμπινα, μονοκάμπινα ή άλλα οχήματα και τους ζητά να δηλώσουν εντός 15 ημερών εάν τα χρησιμοποιούν για άσκηση οικονομικής δραστηριότητας που τους αποφέρει εισοδήματα. Εάν δεν το πράξουν, θα τους τερματίσουν την παροχή τους επιδόματος.

Θεωρούμε ότι η ενέργεια του Υπουργείου είναι άστοχη και άκαιρη και επιχειρεί να παρέμβει στην προσωπική οικογενειακή ζωή των πολιτών. Προτεραιότητα θα έπρεπε να δοθεί στην άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων και των ενστάσεων αιτητών για παροχή ΕΕΕ, για τις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη καθυστέρηση κι όχι να σπαταλάται χρόνος για τέτοιους ελέγχους.

Όποιος έχει ιδιωτικό όχημα δεν σημαίνει ότι ασκεί οικονομική δραστηριότητα και έχει εισοδήματα. Εκεί και όπου η Υπηρεσία εντόπισε, εάν εντόπισε, τέτοιες περιπτώσεις, όφειλε να καλέσει αυτά τα άτομα να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και εξηγήσεις και όχι να αποστέλλονται μαζικά επιστολές και ν΄ αναστατώνει τον κόσμο.

Το ΑΚΕΛ καλεί την Υπουργό Εργασίας να δώσει οδηγίες για άμεσο τερματισμό αυτής της πολιτικής και επίσπευση της εξέτασης των νέων αιτήσεων και των ενστάσεων για παροχή ΕΕΕ ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση