ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:23
 

Α.Κί.ΔΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος με τις τοποθετήσεις του έθεσε εαυτό απέναντι από τους εκπαιδευτικούς

«Είναι ξεκάθαρο πως αν οι λοιποί Ιεράρχες σιγούν ή δεν διαχωρίζουν τη θέση τους συνακόλουθα προσυπογράφουν τις θέσεις του Προκαθήμενου»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος με τις τελευταίες του δημόσιες τοποθετήσεις «έχει θέσει τον εαυτό του απέναντι από τους εκπαιδευτικούς, συνετάχθη με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, συνοδειπορεί και υποστηρίζει την κυβερνητική πολιτική αποδυνάμωσης του Δημόσιου Σχολείου και περιθωριοποίησης του Συνδικαλισμού, καταφάσκει τη λογιστικοποίηση και άρα την απανθρωποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως πράττει και ο Γενικός Ελεγκτής», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ).

«Είναι ξεκάθαρο πως αν οι λοιποί Ιεράρχες σιγούν ή δεν διαχωρίζουν τη θέση τους συνακόλουθα προσυπογράφουν τις θέσεις του Προκαθήμενου και άρα, πλέον, αποτελούν επίσημη θέση της Εκκλησίας της Κύπρου. Συνεπώς έχουν ευθύνη, αν η Σύνοδος λειτουργεί δημοκρατικά, να τοποθετηθούν. Η πατρική κλήση προς τους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να τύχει σεβασμού όταν έπεται της ειρωνείας, της περιφρόνησης, της απαξίωσης και όταν προηγείται της παρακίνησης και της υπόθαλψης λιθοβολισμού και εξοστρακισμού κατά των εκπαιδευτικών από την κοινωνία. Η κορύφωση, ακριβώς της τελευταίας του ανακοίνωσης, συνιστά παρότρυνση εχθρικής ενεργοποίησης της Κοινωνίας κατά των λειτουργών της Δημόσιας Εκπαίδευσης», προσθέτει.

Τέλος, η Α.Κί.ΔΑ καταδικάζει ανεπιφύλακτα αυτή την συμπεριφορά και καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προβούν σε έμπρακτη απάντηση προς τον Αρχιεπίσκοπο, υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία και την Παιδεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση