ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

Σε αποκοπές με κόστος το κλείσιμο των εταιρειών λεωφορείων εμμένει ο Γενικός Ελεγκτής

Newsroom K

Με χθεσινή επιστολή προς το Γενικό Ελεγκτή απάντησε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης με δική του επιστολή στις 16 Μαρτίου.

Το θέμα αναδεικνύει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Πολίτης».

Σημείο σύγκρουσης μεταξύ των δύο, τα μέτρα που εφαρμόζει το υπουργείο Μεταφορών για ανάκτηση των υπερπληρωμών της περιόδου 2010-2014 στους ανάδοχους των συμβάσεων για τις δημόσιες συγκοινωνίες, δηλαδή τις εταιρείες λεωφορείων.

Η αντιπαράθεσή τους ξεκίνησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο και στο «Πρωινό Δρομολόγιο« του ΡΙΚ ανταλλάσοντας βαριές κουβέντες από αέρος.

 Ο Γενικός Ελεγκτής κατηγόρησε τον Αλέκο Μιχαηλίδη ακόμα και για διάπραξη ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πληρωμές στις εταιρείες, παρά τις αποκοπές ύψους 2,3 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν μεταξύ 2015-17.

Από τη μεριά του ο Αλέκος Μιχαηλίδης ανέδειξε τις ευθύνες Οδυσσέα Μιχαηλίδη ως λειτουργού Ελέγχου στο ίδιο υπουργείο πριν το 2014, για τον υπολογισμό του κόστους ανά χιλιόμετρο των εταιρειών, που οδήγησε στις υπερπληρωμές.

Ο Γενικός Ελεγκτής ανταπάντησε στη συνέχεια δηλώνοντας πως «οποιοσδήποτε βγαίνει και λέει ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει ευθύνη γιατί δημιουργήθηκαν οι υπερπληρωμές αν μη τι άλλο ψεύδεται» κατηγορώντας τον γεν. διευθυντή του ΥΜΕΕ για αδράνεια στην αποκοπή ποσών από τις πληρωμές στις εταιρείες λεωφορείων, επιμένοντας στην ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του Αλέκου Μιχαηλίδη στην καταβολή των πληρωμών προς τις εταιρείες λεωφορείων ως ελέγχων λειτουργός.

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης απάντησε χθες σε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι σε όλους γνωστό ότι εσείς ήστασταν αυτός που καθόριζε το ΚΑΧ. Οι ευθύνες που σας βαραίνουν είναι μεγάλες» ενώ παράλληλα σημειώνει ότι «είστε πολύ μικρός για να μου μιλήσετε για εντιμότητα και χρηστή διοίκηση. Τα διδάσκω καθημερινά με τις πράξεις μου από το 1982 και το γνωρίζεται πολύ καλά».

Ο Γενικός Ελεγκτής υπολόγισε αυθαίρετα φέτος το ύψος των πληρωμών προς τους αναδόχους ότι τα 8,5 εκατ ευρώ των υπερπληρωμών προς την εταιρεία λεωφορείων της Πάφου θα ήταν αδύνατον να ανακτηθούν αφού πλησιάζει η περίοδος λήξης της σύμβασης, ενώ καταλήγοντας στην επιστολή του σημειώνει ότι οι αναφορές του περί ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων, δεν ήταν για εκφοβισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

K. Γενικέ Ελεγκτή, μην πτοείσαι! Μπουχτίσαμε στην διαφθορά και τις διαπλοκές. Στείλτε τους όλους στην φυλακή.
Μην χαριστείτε κανενός!!!

Γιάννος

Αντί να παραιτηθεί για σκοπούς ευθιξίας (και όχι μόνο) κατηγορεί άλλους ο κ Αλέκος. Έλεος σε αυτόν τον τόπο. Δεν έχουμε σωτηρία…

Γιάννος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση