ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η υπόθεση για τις πινακίδες στον Δήμο Πάφου

Τα τέσσερα πρόσωπα απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για κατάχρηση εμπιστοσύνης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Νέα αναβολή για την 17η Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:00 το πρωί πήρε η υπόθεση για τις πινακίδες στον Δήμο Πάφου, που εκδικάζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Την Δευτέρα προσήχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου τα τέσσερα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των πινακίδων. Πρόκειται για τους Σάββα Σάββα, πρώην δημοτικό μηχανικό στο Δήμο Πάφου, Χρίστο Γεωργίου, πρώην υπάλληλο του λογιστηρίου του Δήμου Πάφου, Δημήτρη Πατσαλίδη, πρώην οικονομικό διευθυντή του Δήμου και Θέμη Φιλιππίδη, δημοτικό γραμματέα του Δήμου Πάφου.

Τα τέσσερα πρόσωπα απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Στην σημερινή διαδικασία λόγω βεβαρημένου προγράμματος στο Επαρχιακό Δικαστηρίου Λευκωσίας ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, του Δικηγόρου Ηλία Στεφάνου, ζητήθηκε η αναβολή της υπόθεσης.

Εξάλλου ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, έθεσε θέμα εκδίκασης άλλης υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου με άλλους κατηγορούμενους, που συνεδριάζει στην Πάφο με αλληλένδετα γεγονότα. Αναλόγως, είπε, με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου μπορεί να επηρεαστεί η υπόθεση που εκδικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ως εκ τούτου ζήτησε όπως δοθεί νέα μακρινή ημερομηνία.

Στο αίτημα του δεν έφερε ένσταση η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής και η υπόθεση ορίστηκε από το Δικαστήριο εκ νέου για σκοπούς ακρόασης στις 17.9.2019 στις 10:00 το πρωί.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι να είναι παρόντες με τους ίδιους όρους εγγύησης.

Δηλαδή να υπογράψουν έκαστος προσωπική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και ένας αξιόχρεος εγγυητής να υπογράψει για τον καθένα το χρηματικό ποσό επίσης των 50 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση με τις πινακίδες, που είχε καταγγελθεί πριν δύο χρόνια περίπου και καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αφορά παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ενώπιον Κακουργιοδικείου Πάφου δύο εταιρείες και τρία άλλα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστο Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδης της ALMA και τον δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X