ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξήθηκαν σημαντικά οι κακόβουλες πυρκαγιές στην Κύπρο

Οι κακόβουλες πυρκαγιές ανέρχονται στις 150 το 2018 μέχρι και το τέλος Ιουλίου ενώ το 2017 τέθηκαν 111 αντίστοιχα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντική αύξηση των κακόβουλων πυρκαγιών (εμπρησμών) προκύπτει από τα στοιχεία, που έχει στη διάθεση του το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα οποία παρουσίασε σήμερα στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου, ο οποίος συναντήθηκε με την ηγεσία της Υπηρεσίας.

Επίσημη ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση, αναφέρει ότι οι κακόβουλες πυρκαγιές ανέρχονται στις 150 το 2018 μέχρι και το τέλος Ιουλίου, ενώ το 2017 τέθηκαν 111, αντίστοιχα.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία παρατηρούνται φέτος και αυξημένα περιστατικά πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού συγκεκριμένα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε αγροτικές περιοχές μέχρι και τον Ιούλιο ήταν 2.251, σε σχέση με 1.814 που ξέσπασαν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2017.

 Κατά τη συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την ηγεσία της Πυροσβεστικής αξιολογήθηκε η κατάσταση και το επίπεδο ετοιμότητας προς ανταπόκριση των αυξημένων περιστατικών που παρατηρούνται φέτος σε αστικές και δασικές περιοχές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Νικολάου ενημερώθηκε για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ανταπόκρισης παρά τα αυξημένα περιστατικά που παρατηρούνται φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «παρόλο που για πρώτη φορά έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης άτομα που έθεσαν κακόβουλα πυρκαγιές, οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε, να καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά και να απομονώνουμε άτομα που προφανώς ηδονίζονται με το να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, για την προστασία των δασών μας που ανήκουν στις μελλοντικές γενεές».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, η καταγραφή και ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για σκοπούς πρόληψης, εξαιτίας των αυξημένων κακόβουλων ενεργειών – εμπρησμών καθώς και η υποβολή της έκθεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά και από τη συμμετοχή μελών της στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με στόχο την καταγραφή των αναγκών επικαιροποίησης των σχεδίων δράσης.

Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες της Υπηρεσίας για άμεση παρέμβαση στα περιστατικά που προκύπτουν ώστε να αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές εν τη γενέσει τους, καθώς, επίσης, και η ανάγκη ανάθεσης σε εμπειρογνώμονα μελέτης αναφορικά με τα θέματα συντονισμού.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση