ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:50
 

Διαμαρτύρονται οι Λυμπιανοί για το κλείσιμο υποκαταστήματος πρώην ΣΠΕ

Αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με αξιωματούχους της Ελληνικής Τράπεζας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του συνεργατικού πιστωτικού ιδρύματος της κοινότητάς τους, πραγματοποίησαν κάτοικοι των Λυμπιών έξω από τα κεντρικά καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβε τις καλές εργασίες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Η Ελληνική, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων της ενοποιημένης οντότητας, προγραμματίζει να κλείσει 100 καταστήματα σε περίοδο 15 μηνών με 43 να κλείνουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων υπό τον κοινοτάρχη της κοινότητας, Μιχάλη Γεωργίου, συναντήθηκε με αξιωματούχους της Ελληνικής στους οποίους μετέφερε τις ενστάσεις των κατοίκων της κοινότητας για το κλείσιμο του καταστήματος του χωριού τους.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γεωργίου υποστήριξε ότι η τράπεζα δεν έχει αντικρίσει την κοινότητα Λυμπιών ως μια μεγάλη ακριτική κοινότητα και απλά βλέπουν τον αριθμό καταστημάτων που θέλουν να κλείσουν.

«Είναι αδιανόητο 3.500 κατοίκους να τους ταλαιπωρούν, να τους στέλνουν οπουδήποτε αλλού για να εξυπηρετηθούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κανέναν, απλώς το κέρδος», ανέφερε, προσθέτοντας πως υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας, που είναι το κύριο μέλημα του κράτους να το εξετάσει και να το μεταφέρει στην Ελληνική.

«Δεν μπορούν μας πείσουν ότι οι κινητές μονάδες της τράπεζας θα εξυπηρετήσουν και τα Λύμπια, είναι αδιανόητο», πρόσθεσε.

Η τράπεζα δεν προέβη σε κάποιο επίσημο σχόλιο. Η τράπεζα θεωρεί πως με τον εξορθολογισμό του δικτύου καταστημάτων και τη λειτουργία των δύο κινητών μονάδων παροχής τραπεζικών υπηρεσιών θα υπάρχει καλύτερη και πιο ευρεία εξυπηρέτηση των κοινοτήτων. Οι κινητές μονάδες θα επισκέπτονται τις κοινότητες περισσότερες από μία φορά το μήνα, κατά την περίοδο που υπάρχει όγκος τραπεζικών υπηρεσιών (όπως κατάθεση συντάξεων και επιδομάτων).

«Μια κινητή μονάδα μπορεί να εξυπηρετήσει μια μικρή ορεινή κοινότητα με 200 κατοίκους», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Σε παρατήρηση ότι η κινητή μονάδα θα εξυπηρετήσει τον αριθμό κατοίκων που δεν μπορούν να μετακινούνται από το χωριό ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από παραπλήσια χωριά όπου θα διατηρηθούν καταστήματα, όπως για παράδειγμα στο Δάλι, ο κ. Γεωργίου είπε πως τρεις φορές τον μήνα στα Λύμπια, όταν εξαργυρώνονται επιταγές συνταξιούχων και άλλων ανθρώπων, στο κατάστημα της κοινότητας με τρία ταμεία, υπάρχει ουρά που χρειάζεται μία ώρα να εξυπηρετηθεί.

«Πώς μπορούν να διανοηθούν ότι θα εξυπηρετηθεί η κοινότητας με μια κινητή μονάδα που θα δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές θα έρχεται τον μήνα», διερωτήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση