ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:47
 

Δυνατές βροχές σε όλη την Κύπρο - προσοχή στους δρόμους

Οι καταιγίδες μπορεί να φέρουν και χαλάζι ενώ στα ορεινά θα χιονίσει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει σήµερα την περιοχή, ενώ η ψυχρή αέρια µάζα, που το συνοδεύει, θα επηρεάζει την περιοχή και αύριο. Από την Πέµπτη αναµένεται θερµότερη αέρια µάζα.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να χιονίσει, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια και ορεινά πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Νωρίς το απόγευµα θα καταστούν κυρίως δυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγµένη και στα προσήνεµα κυµατώδης, για να καταστεί το απόγευµα κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης, ενώ στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και το πρωί τοπικά στα ορεινά, θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ενώ στα ορεινά και στα ψηλότερα ηµιορεινά παροδική χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης, ενώ στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, µέχρι τρικυµιώδης αλλά αναµένεται σταδιακή υποχώρηση της, από τα µεσάνυκτα και µετά. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους µείον 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω µικρή άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Κλειστά τα σχολεία σε ορεινές περιοχές 

Σχολικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, λόγω των καιρικών συνθηκών τα σχολεία στις Κοινότητες Αγρού, Λεμύθου, Κυπερούντας, Πελενδρίου, Πλατρών και Τριμίκλινης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X