ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:30
 

Εγκλημα με έντονα αισθήματα μίσους

Αίσθηση προκαλούν τα ευρήματα τις νεκροψίας αναμένεται κατάθεση του γιού των θυμάτων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την άκρη του νήματος στο στυγερό έγκλημα του Στροβόλου με θύματα τον 60 χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ελένη Στεργίου 59 χρόνων προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία.

Το άγριο φονικό που συνεχίζει να προκαλεί συγκλονισμό διαπράχθηκε στην παρουσία του ανήλικού γιού, της οικογένειας από δυο κουκουλοφόρους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν. Στοιχείο που περιπλέκει τις έρευνες αλλά και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων η διαπίστωση των αστυνομικών ότι δεν υπήρξε παραβίαση της οικίας του ζεύγους.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν ενώπιον τους παρεμφερείς μαρτυρίες και όχι την βασική που είναι του γιού της οικογένειας ο οποίος ήταν παρόν τη στιγμή της δολοφονίας. Από πλευράς αστυνομικών ερευνών όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και αυτό το οποίο αναμένεται είναι η κατάθεση του γιού των θυμάτων κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.

Προς πάσα κατεύθυνση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ» και δεν έχουν διαψευστεί οι έρευνες σε πρώτη φάση έχουν επικεντρωθεί στο οικογενειακό περιβάλλον. Οι αστυνομικές έρευνες προσπαθούν να εντοπίσουν εάν υπήρχαν οι οποιεσδήποτε διαφορές.

Η μαρτυρία του γιού της οικογένειας θεωρείται καθοριστικής σημασίας κυρίως για τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν την ώρα της δολοφονίας. Τι προηγήθηκε αλλά και τι ακολούθησε. Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα οι έρευνες αδυνατούν να συνδέσουν το έγκλημα με προσπάθεια ληστείας μιας και όπως φαίνεται οι δράστες πέραν από την δολοφονία δεν αφαίρεσαν αντικείμενα μέσα από την οικία. Κάτι που προβληματίζει έντονα τις αστυνομικές αρχές.

Η νεκροψία

Τα ευρήματα της νεκροψίας δίνουν μια πρώτη αίσθηση στους ανακριτές για την φύση του εγκλήματος. Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός τραυμάτων που έφερε η σορός του 60χρονου καθηγητή οδηγούν σε ένα πρώτο συμπέρασμα για έγκλημα μίσους. Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου αποφάνθηκε πως αιτία θανάτου των Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Στεργίου ήταν το αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο.

Καλή οικογένεια

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα που δολοφονήθηκαν περιγράφονται από το κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον με τα καλύτερα λόγια. Πρόσωπο που γνώριζε τον δολοφονηθέντα άντρα από τον επαγγελματικό του χώρο έκανε λόγο για ένα πρόσωπο αγαπητό από συναδέλφους του και μαθητές που δεν είχε απασχολήσει αρνητικά το χώρο εργασίας του. Όπως μας ειπώθηκε η είδηση της δολοφονίας του, έριξε στο πένθος τους ανθρώπους που τον γνώριζαν.
Ειδικά τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό το περιστατικό στο επαγγελματικό του περιβάλλον το κλίμα ήταν βαρύ μιας και ουδείς πίστευε πως ο συνάδελφος τους έπεσε θύμα άγριου φονικού.

Το ίδιο σκηνικό επικρατούσε και στο επαγγελματικό χώρο της συζύγου του. Επίσης πρόσωπα που την γνώριζαν μας την περιέγραφαν ως ένα άτομο το οποίο ήταν αθόρυβο χωρίς να έχει προστριβές με κανένα. Στην περιοχή της οικίας τους ζεύγους γείτονες με τους οποίους συνομιλήσαμε τις πρώτες ώρες του εγκλήματος αδυνατούσαν να πιστέψουν τα όσα έβγαιναν στην επιφάνεια για τις συνθήκες δολοφονίας τους. Σοκαρισμένοι οι γείτονες μας έλεγαν για ένα ευγενικό ζευγάρι πρόθυμο να βοηθήσει όπου μπορούσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X