ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:20
 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στις θαλασσινές σπηλιές στον Ακάμα

«Save Cyprus μόνο ο Ακάμας έμεινε κ. Πρόεδρε, αφήστε τον να θυμόμαστε πόσο όμορφη ήταν η Κύπρος»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονταν, μεταξύ άλλων, τα συνθήματα “SOS θαλασσινές σπηλιές”, “Save Cyprus μόνο ο Ακάμας έμεινε κ. Πρόεδρε, αφήστε τον να θυμόμαστε πόσο όμορφη ήταν η Κύπρος”, “ Μέσα στις θαλασσινές σπηλιές υπάρχει μια δίψα και τελευταία υπάρχει μια απάτη " και "Η Κύπρος του Σεφέρη όπως την καταντήσαμε”, ο σύνδεσμος των κοινοτικών κατοίκων της Πέγειας και το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Γιώργου Περδίκη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκδήλωση διαμαρτυρίας στις θαλασσινές σπηλιές στον Ακάμα.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν, όπως αναφέρθηκε, η συνέχιση του αγώνα για την προστασία της φύσης και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων περιβαλλοντικών σημείων της χώρας μας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000.

Η εκδήλωση, που διήρκεσε μία ώρα και σ` αυτήν συμμετείχαν δεκάδες πολιτών, έγινε ως αντίδραση για την οικοδόμηση ιδιωτικών κατοικιών στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών, που αποτελεί, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, μια ενέργεια που δείχνει την αντίληψη των αρμοδίων για το περιβάλλον και την αδιαφορία που τη διέπει.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ανέφερε πως είναι μια μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας, που στόχο έχει να στείλει μηνύματα προς την Κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ότι πρέπει οι θαλασσινές σπηλιές να προστατευτούν, πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή λευκή ζώνη, να σταματήσει η κάθε ανάπτυξη, να κατεδαφιστούν όλες οι παράνομες οικοδομές και να αρχίσει μια διαδικασία αισθητικής προστασίας αυτού του τοπίου, το οποίο καταστράφηκε λόγω της αλόγιστης οικιστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Περδίκης είπε πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ξεκίνησε τον αγώνα αυτό πριν από 16 χρόνια, όταν, όπως είπε, χτίστηκαν οι πρώτες οικοδομές στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών.

Με ικανοποίηση, σημείωσε, βλέπουμε να ευαισθητοποιείται η κοινή γνώμη και κτίζουμε πάνω σ’ αυτή την ευαισθητοποίηση, θέτοντας ξανά το αίτημα για την ευαισθητοποίηση των θαλασσινών σπηλιών για την προστασία της φύσης, η οποία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο , όπως ανέφερε, για τους Κύπριους και για τους επισκέπτες και για τους ξένους που κατοικούν στην Κύπρο.

Όλοι μας, ανέφερε, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ομορφιά, και να μην την καταστρέψουμε, ή να γίνεται κτήμα και να το απολαμβάνουν μόνο οι λίγοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X