ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:17
 

Έριξαν τον Σταυρό στον ποταμό Σερράχη οι κάτοικοι της Περιστερώνας (Βίντεο)

Με τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ο ποταμός ο οποίος είναι και ο τρίτος μεγαλύτερος της Κύπρου, κατέβηκε ορμητικός

Newsroom K

Πρωτοφανής μάζωξη για την περιοχή της Περιστερώνας στη Λευκωσία, στον ποταμό Σερράχη, ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που παρευρέθηκε στην τελετή των θεοφανειών της περιοχής. Πλήθος κόσμου βρέθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα για την Θεία Λειτουργία, ενώ μετά κατευθύνθηκαν προς τον ποταμό όπου έγινε η προκαθορισμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Φέτος, με τις ευεργετικές βροχές γέμισαν ποταμοί και ταυτόχρονα τις τελευταίες μέρες ξεχειλίζουν τα φράγματα σε πολλές περιοχές της Κύπρου.

Με τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ο ποταμός ο οποίος είναι και ο τρίτος μεγαλύτερος της Κύπρου, κατέβηκε ορμητικός προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους ανθρώπους που παρευρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν το γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά.

Ποταμός Σερράχης

O ποταμός Σερράχης αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο ποταμό που διαθέτει η Κύπρος με το μήκος του να ανέρχεται στα 55 χιλιόμετρα. Ο ποταμός ρέει από τη βόρεια πλευρά του Τροόδους και καταλήγει στον κόλπο της Μόρφου. Ο Σερράχης αποτελεί έναν ενδιαφέρον ποταμό, λόγω της μοναδικότητας του να πηγάζει από διαφορετικές τοποθεσίες και ενώνεται στο πέρας του με άλλους μικρότερους ποταμούς και ταυτόχρονα λίγο πριν καταλήξει στη θάλασσα να ενώνεται και με τον ποταμό Οβγό. Μερικοί από του παραπόταμους του Σερράχη πηγάζουν από το χωριό Περιστερώνα και το Ακάκι. Εξαιτίας του ποταμού, έχουν κατασκευαστεί τέσσερα φράγματα. Η ροή του Σερράχη επηρεάζεται σε περιόδους ανομβρίας, ενώ ρέει μόνο 3-4 μήνες το χρόνο σε κανονικές καιρικές συνθήκες. Τα φράγματα του ποταμού συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες νερού, οι οποίες ανέρχονται περίπου στα 1.880.000 κυβικά μέτρα. Η ροή του Σερράχη συνεισφέρει επίσης και στην άρδευση αρκετών κοινοτήτων που συναντά στο πέρασμα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X