ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:42
 

Φονικό Στροβόλου: Άτομο με ψυχική διαταραχή ο δράστης;

Τι απαντούν στην «Κ» ειδικοί για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη

Το ενδεχόμενο το άτομο το οποίο διενήργησε την στυγερή δολοφονία στο Στρόβολο να είναι ψυχικά ασθενής προσπάθησε να διερευνήσει η «Κ» μέσα από την επικοινωνία της με ψυχίατρους, τους οποίους ζήτησε να σχολιάσουν εάν βλέπουν πίσω από την δολοφονία του ζεύγους να κρύβεται κάποια ψυχική διαταραχή του δράστη.

Σύμφωνα με πηγές της «Κ» από κύκλους επιστημόνων της ψυχιατρικής οι οποίοι σχολίασαν το φονικό, τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται από άτομα τα οποία δεν αντιμετωπίζουν κάποια ψυχολογική πάθηση. Τονίζοντας ωστόσο ότι στον πληθυσμό των ψυχολογικά ασθενών η εγκληματικότητα είναι πιο σπάνια και αφορά κυρίως ασθενείς που δεν παρακολουθούνται από ψυχιάτρο και οι οποίοι ως εκ τούτου δεν είναι διαγνωσμένοι με κάποια ψυχική διαταραχή.

Μια κατηγορία πολιτών οι οποίοι μπορούν να παρουσιάσουν μια έξαρση βίας σε σχέση με το γενικό πληθυσμό όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι είναι οι χρηστές ουσιών, οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν σε κάποια εγκληματική ενέργεια κυρίως όταν βρίσκονται σε σύνδρομο στέρησης και σε μια προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν χρήματα για να προμηθευτούν τις ουσίες στις οποίες είναι εξαρτημένοι.

Μεγάλο μίσος

Το γεγονός πίσω από την δολοφονία να κρύβεται μεγάλο μίσος όπως δείχνουν άλλωστε και τα τεκμήρια της αστυνομίας βλέπουν να υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι ίδιοι οι ειδικοί. Όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο έγκλημα σίγουρα δείχνει μεγάλο μίσος από τον δράστη ή τους δράστες χωρίς να αποκλείουν αυτό το μίσος να είναι και στα πλαίσια μια ψυχικής πάθησης.

Παράλληλα εξηγούν ότι εγκλήματα μίσους συμβαίνουν κυρίως σε περιπτώσεις που προηγηθεί καυγάς με βαθμιαία κλιμάκωση του μίσους το οποίο θα δώσει το άτομο την απαραίτητη δύναμη στο σώμα και στην ψυχή για να προχωρήσει στην δολοφονία ατόμου ή ατόμων. Κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση καθώς ο δολοφόνος φαίνεται να μαχαίρωσε αλλεπάλληλα τα θύματα του στο ύπνο τους. Τα δεδομένα στην όλη υπόθεση όπως κατέληξαν δείχνουν άτομο με μεγάλο μίσος είτε αυτό ήταν ψυχολογικά καλά είτε όχι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X